Η Κύπρος καλεί σε αποκλιμάκωση κατάστασης στη Βενεζουέλα - Σε επαφή με ΕΕ, είπε ο ΥΠΕΞ

Η Κύπρος καλεί σε αποκλιμάκωση κατάστασης στη Βενεζουέλα - Σε επαφή με ΕΕ, είπε ο ΥΠΕΞ

Η Κυπριακή Δημοκρατία καλεί σε αποκλιμάκωση, αυτοσυγκράτηση και μια λύση που να σέβεται το διεθνές δίκαιο, ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος σε σχέση με τις εξελιξεις στην Βενεζουέλα.

Σε ανάρτησή του στο 'X' είπε ότι «παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην Βενεζουέλα, σε συντονισμό με την ΕΕ και άλλους εταίρους. Παραμένω σε στενή επαφή με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Κάγια Κάλλας».

«Καλούμε σε αποκλιμάκωση, αυτοσυγκράτηση και μια λύση που να σέβεται το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε.

Επιπλέον, είπε ότι η μακροχρόνια ταξιδιωτική οδηγία της Κύπρου για αποφυγή όλων των ταξιδιών στη Βενεζουέλα παραμένει σε ισχύ.

«Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε προξενική βοήθεια σε Κύπριους πολίτες, εάν χρειαστεί, σε συντονισμό με τους εταίρους μας στην ΕΕ», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μάριος Καρογιάν στο «T» : «Η ΔΗΠΑ θα έχει ουσιαστική παρουσία στη νέα βουλή»-« Είμαι εδώ, ενεργός και αποφασισμένος»

Μάριος Καρογιάν στο «T» : «Η ΔΗΠΑ θα έχει ουσιαστική παρουσία στη νέα βουλή»-« Είμαι εδώ, ενεργός και αποφασισμένος»

Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν, εμφανίζεται αισιόδοξος και βέβαιος ότι το κόμμα του θα εξασφαλίσει παρουσία στη νέα Βουλή, παρά τα χαμηλά ποσοστά που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, που παραχώρησε στο Themaonline, ο κ. Καρογιάν, κάνει λόγο για «κρυφή ψήφο» της ΔΗΠΑ, αμφισβητεί την ικανότητα των δημοσκοπήσεων να αποτυπώσουν την πραγματική βούληση των πολιτών και υποστηρίζει ότι η παράταξή του, διαθέτει μια «ήρεμη σιωπηρή δύναμη» που θα εκφραστεί στην κάλπη.

BEST OF TOTHEMAONLINE