ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενημερώθηκε για την πώληση τ/κ περιουσιών από Τουρκοκύπριους σε Ελληνοκύπριους ο Γιώργος Περδίκης

Ενημερώθηκε για την πώληση τ/κ περιουσιών από Τουρκοκύπριους σε Ελληνοκύπριους ο Γιώργος Περδίκης

Για τα ευρήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σχετικά με την πώληση τ/κ περιουσιών από Τουρκοκύπριους σε Ελληνοκύπριους ενημερώθηκε την Παρασκευή από τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του ενημέρωσαν τον κ. Περδίκη για τα ευρήματα της υπηρεσίας όσον αφορά το θέμα της πώλησης τ/κ περιουσιών από Τ/κ σε Ε/κ και για τις δύο περιπτώσεις που περιλαμβάνονται στην έκθεση της υπηρεσίας σχετικά με την ανταλλαγή τ/κ περιουσιών “υπό την έννοια ότι τ/κ περιουσίες ουσιαστικά αγοράστηκαν από Ε/κ επιχειρηματίες, οι οποίοι παραχώρησαν στους Τ/κ άλλη περιουσία ίσης ή μεγαλύτερης αξίας με βάση το Κτηματολόγιο στην ίδια περιοχή”.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα από το Υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι δεν έχει τέτοια ενημέρωση. “Εάν διατάχθηκε έρευνα είναι αυτό που θεωρούσαμε ότι ήταν υποχρέωση του Υπουργού, σίγουρα το χαιρετίζουμε εάν υπάρχει τέτοια εξέλιξη. Δεν έχουμε όμως ενημέρωση”, είπε.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Περδίκης είπε ότι το θέμα της ανταλλαγής τ/κ περιουσίας ήταν ένα θέμα που το Κίνημα αλλά και ο ίδιος προσωπικά είχαν αναδείξει από πολλά χρόνια πριν.

“Νοιώθω ότι επιτέλους με την έρευνα του Γενικού Ελεγκτή έλαμψε η αλήθεια δηλαδή για τόσα χρόνια που ψάχνω το συγκεκριμένο θέμα, που έχει και πολύ έντονες περιβαλλοντικές πτυχές, ένοιωθα ότι υπήρχαν κενά στην πληροφόρηση, παρόλο που έχω ολόκληρο φάκελο για το θέμα, και δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι ακριβώς έγινε. Τώρα διαβάζοντας την έκθεση του ΓΕ και συνομιλώντας μαζί του σήμερα έχω πάρει μια πλήρη εικόνα πώς έγινε αυτό το πρωτοφανές και σπάνιο της ανταλλαγής τ/κ περιουσίας με περιουσία που ανήκει σε μεγαλοεπιχειρηματίες ανάπτυξης γης”, είπε.

Ο κ. Περδίκης πρόσθεσε ότι “πρόκειται για ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο με προεκτάσεις που αγγίζουν και την υπόθεση του Κυπριακού” και είπε ότι θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα που θα εξετάσει η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής μετά τις διακοπές.

Ανέφερε ακόμη ότι γενικά η διαχείριση της τ/κ περιουσίας “από μόνη της αποτελεί ένα διαχρονικό σκάνδαλο που όλοι το αναγνωρίζουν αλλά κανένας δεν έβαλε έως τώρα τη ράχη να βρουν λύση για αυτό το τεράστιο πρόβλημα που λέγεται πλημμελής εγκληματική και ύποπτη διαχείριση της τ/κ περιουσίας”.

Εξέφρασε τη στήριξή του στον Γενικό Ελεγκτή στην προσπάθειά του για διαφάνεια και εξυγίανση του τομέα της διαχείρισης της τ/κ περιουσίας

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

ΠτΔ για λιμάνι Λάρνακας: «Το Κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον οποιοδήποτε»

Επίσκεψη στο το φυλάκιο «Κομμόροτσος» στους Αγίους Τριμιθιάς, με σκοπό να δώσει τις ευχές του στους στρατιώτες ενόψει των εορτών του Πάσχα, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top