Αρχιεπίσκοπος: Μετά το Πάσχα οι αλλαγές στο Καταστατικό της Εκκλησίας της Κύπρου – Τι αλλάζει

Αρχιεπίσκοπος: Μετά το Πάσχα οι αλλαγές στο Καταστατικό της Εκκλησίας της Κύπρου – Τι αλλάζει

Μετά το Πάσχα θα έχουν ολοκληρωθεί οι αλλαγές στον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου και πολύ πριν από το καλοκαίρι, εκτιμά ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος.

Όπως ανέφερε, η επιτροπή την οποία απαρτίζουν τρεις πανεπιστημιακοί μαζί με την νομοκανονική επιτροπή της Ιεράς Συνόδου, θα έχει ολοκληρώσει τις αλλαγές σε περίπου δύο μήνες.

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι οι αλλαγές δεν θα αφορούν μόνο στον τρόπο εκλογής των νέων επισκόπων που θα γίνεται απευθείας από την Σύνοδο, αλλά και σε άλλα ζητήματα, όπως για παράδειγμα το θέμα της δικονομίας. Ανέφερε ότι πρέπει να γίνει μια αναθεώρηση και για τις δίκες που διεξάγονται με την εμπλοκή ιερωμένων. Επισήμανε πως η ύπαρξη πολλών λεπτομερειών και δικηγόρων στην Ιερά Σύνοδο, είναι κάτι το οποίο δεν εφαρμόζεται σε άλλες εκκλησίες και θα πρέπει να αποφευχθεί.

Για την δεύτερη προσφυγή Τυχικού στο Φανάρι, ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος είπε ότι δεν γνωρίζει ποιά θα είναι η κατάληξη, προσθέτοντας πως η Σύνοδος απλώς διαβίβασε το σχετικό αίτημα. 

Πηγή: ΡΙΚ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το παρασκήνιο της απόφασης: Γιατί η Ουάσινγκτον επιλέγει την Κύπρο για το Συμβούλιο Ειρήνης της Γάζας

Το παρασκήνιο της απόφασης: Γιατί η Ουάσινγκτον επιλέγει την Κύπρο για το Συμβούλιο Ειρήνης της Γάζας

Σε έναν κομβικό διπλωματικό σταθμό για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετατρέπεται η Κύπρος, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να φιλοξενήσει τον διοικητικό βραχίονα του Συμβουλίου για την Ειρήνη, με αποκλειστικό αντικείμενο το πολυσυζητημένο σχέδιο για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας.

BEST OF TOTHEMAONLINE