Πήζεις στην κίνηση; Έτσι επιδιώκει αυτός ο Δήμος να βάλει «φρένο» στην ταλαιπωρία – Τι πρέπει να κάνουν οι δημότες

Πήζεις στην κίνηση; Έτσι επιδιώκει αυτός ο Δήμος να βάλει «φρένο» στην ταλαιπωρία – Τι πρέπει να κάνουν οι δημότες

Οι μετακινήσεις των παιδιών και των οικογενειών στον Στρόβολο βρίσκονται στο επίκεντρο μιας νέας προσπάθειας για πιο ασφαλείς και λειτουργικές διαδρομές στην πόλη.

Η καθημερινή κίνηση έχει καταντήσει «πονοκέφαλος» για πολλούς γι’ αυτό και ο Δήμος αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτό το πρόγραμμα.

Ο Δήμος Στροβόλου σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων προσκαλεί το κοινό να συμμετέχει στο πρόγραμμα «Στρόβολος εν κινήσει».

Σκοπός του προγράμματος

Σκοπός του προγράμματος είναι η καταγραφή των πραγματικών αναγκών μετακίνησης των οικογενειών και χρηστών του οδικού δικτύου, ώστε να καταστεί δυνατός ο σχεδιασμός ασφαλών και αποτελεσματικών διαδρομών που να εξυπηρετούν όσο το δυνατόν περισσότερους δημότες.

Το κοινό καλείται να συμπληρώσει τις καθημερινές τους μετακινήσεις στη σελίδα https://strovolos.azurewebsites.net (μετακινήσεις παιδιών από και προς το σχολείο, δραστηριότητες, φροντιστήρια κ.ά).

Η ψηφιακή καταγραφή των μετακινήσεων θα επιτρέψει τη χαρτογράφηση των υφιστάμενων αναγκών και θα συμβάλει στον μετέπειτα στοχευμένο σχεδιασμός διαδρομών, με απώτερο σκοπό τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας.

Ο Δήμος Στροβόλου απευθύνει έκκληση για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή, ώστε να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα της υφιστάμενης κατάστασης και να εξεταστούν οι βέλτιστες δυνατές λύσεις.

Διευκρινίζεται ότι η δήλωση των διαδρομών δεν συνεπάγεται οποιαδήποτε δέσμευση από πλευράς του Δήμου ή του Υπουργείου για την παροχή συγκεκριμένων διαδρομών λεωφορείων.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε ετοιμότητα τα ΗΕ για το αδιέξοδο: Οι 4 πυλώνες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το ραντεβού του Απριλίου

Σε ετοιμότητα τα ΗΕ για το αδιέξοδο: Οι 4 πυλώνες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το ραντεβού του Απριλίου

Τα Ηνωμένα Έθνη είναι έτοιμα να διευκολύνουν οποιαδήποτε συνάντηση, ανά πάσα στιγμή, δήλωσε την Παρασκευή ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο Χασίμ Ντιάν, μετά από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE