ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πακέτα αγάπης από Δήμο Λευκωσίας για παιδιά χωρίς χαμόγελα

Πακέτα αγάπης από Δήμο Λευκωσίας για παιδιά χωρίς χαμόγελα

Πώς άραγε μπορεί να αντέξει ένα παιδάκι να ονειρεύεται τους τάρανδους να σέρνουν τον αγαπημένο Άγιο αλλά να μην σταματάνε στο δικό του σπίτι και το χριστουγεννιάτικο δέντρο να παραμένει κενό ;

Πώς μπορεί ένας άνεργος πατέρας να εμποδίσει το παιδί του από του να ανέβει στο πολύχρωμο φωτεινό καρουζέλ ;

Πώς μπορείς να στερήσεις τον γλυκό κόσμο των ζαχαρωτών και τα ζεστά κάστανα της φουκούς, από τις παγωμένες ψυχές των παιδιών, των ακριτικών, κυρίως σχολείων της πρωτεύουσας ;

Ολα αυτά τα ερωτηματικά και πολλά άλλα που παιδιά έθεσαν στο ΚΥΠΕ, το πρωί, ταλαιπωρούσαν και τον Δήμαρχο, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας, οι οποίοι λίγες μέρες πριν τη γέννηση του Θεάνθρωπου και της έλευσης της νέας χρόνιας, κτύπησαν πόρτες, ζήτησαν και βρήκαν αποθέγματα ανθρωπιάς, και σήμερα έκαναν το μικρό όνειρο πραγματικότητα : 580 χριστουγεννιάτικα πακέτα αγάπης δόθηκαν σε άπορους μαθητές Δημοτικών Σχολείων της δημαρχούμενης περιοχής.

Τα πακέτα παραδόθηκαν στους Διευθυντές των σχολείων σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Λευκωσίας.

Στόχος των πακέτων είναι η κάλυψη των αναγκών των 580 παιδιών και των οικογενειών τους σε τρόφιμα και ψυχαγωγία με την ευκαιρία των Χριστουγέννων.

Το πακέτο αγάπης περιλαμβάνει 580 δωροεπιταγές συνολικής αξίας €23200 για προμήθεια τροφίμων και άλλων προϊόντων για το χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο τραπέζι .

Επιπλέον, στο πακέτο συμπεριλαμβάνονται κουπόνια γενικής εισόδου για την χριστουγεννιάτικη παιχνιδούπολη που λειτουργεί την περίοδο των γιορτών στην Λεωφόρο Χριστουγέννων (τμήμα Λεωφόρου Μακαρίου ).

Επίσης, τα παιδιά και οι γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν τη Χριστουγεννιάτικη Παιδική Παράσταση «Το δώρο της Παπλωματούς» (Θέατρο Μασκαρίνι), που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκεμβρίου 20015 και ώρα 16:00 στο Οίκημα της ΠΕΟ, προσφορά της Κλαδικής Καλλιτεχνών της ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση είπε ότι έχει πολλαπλά μηνύματα, αφενός, αποτελεί απόδειξη ότι η τοπική αυτοδιοίκηση και οι κοινωνικοί φορείς έχουν ανάγκη την ιδιωτική και εθελοντική πρωτοβουλία και στήριξη, για να συνεχίσουν να εφαρμόζουν κοινωνική πολιτική και πρόνοια.

Αφετέρου, συνέχισε, αποδεικνύεται έμπρακτα παρά ότι παρά την κρίση αξιών που χαρακτηρίζει την εποχή μας, εξακολουθεί να υπάρχει ευαισθητοποίηση και ανθρωπιά, ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες, απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, και ειδικότερα τα παιδιά.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Λευκωσίας ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των εταιρειών και των οργανώσεων για την γενναιόδωρη τους προσφορά, επισημαίνοντας το γεγονός ότι με τη σύμπραξη τοπικής αυτοδιοίκησης, εθελοντών και εταιρειών που εφαρμόζουν προγράμματα ή δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, μόνο ευεργετικά για την κοινωνία αποτελέσματα προκύπτουν.


Ο κ. Γιωρκάτζης είπε ότι “φέτος είμαστε ιδιαίτερα ευτυχής γιατί είχαμε την τιμή να έχουμε στο πλευρό μας τρεις εταιρείες με αυξημένο το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας να συνεισφέρουν για την κάλυψη του κονδυλίου των €23200 που απαιτείτο για την έκδοση 580 κουπονιών των €40, τα οποία οι δικαιούχοι μπορούν χρησιμοποιήσουν για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο οικογενειακό τραπέζι”.

Πρόκειται για τις εταιρείες ΟΠΑΠ Κύπρου, LIDL Κύπρου και την φιλανθρωπική εταιρεία «Αγκαλιάζω», οι οποίες επιχορήγησαν τη δράση με χρηματική εισφορά €12000, €5800 και €5400 αντίστοιχα.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας δήλωσε πως “μακάρι με τα πακέτα που επιδίδουμε σήμερα να μπορούσαν να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των οικογενειών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, όμως ένα τέτοιο εγχείρημα ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητές μας”.

Πρόσθεσε πως “με την ευκαιρία αυτής της εκδήλωσης θα θέλαμε ως Δήμος να ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς για την γενναιόδωρη σας προσφορά, μέσα από την οποία στηρίζονται έμπρακτα οι δημότες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες”.

Ευχαριστίες όμως οφείλω, είπε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, και στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για τη βοήθειά του για την παροχή των αριθμητικών στοιχείων των μαθητών, τους Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολείων για τη συμπλήρωση και διανομή των πακέτων στους δικαιούχους.

Η εκπαιδευτικός Βάσω Κούμα από το Δημοτικό Σχολείου Αγίου Κασιανού είπε στο ΚΥΠΕ ότι “είμαστε ένα σχολείο ακριτικό και πάντα αυτές τις μέρες τωνγιορτών αισθανόμαστε δίπλα μας τον Δήμο Λευκωσίας”.

Η κ. Κούμα είπε πως το σχολείο αντιμετωπίζει πολλά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα γι' αυτό και ο δήμος της πρωτεύουσας προσφέρει απλόχερα στο ακριτικό αυτό σχολείο ενώ πολλά από τα παιδιά που φοιτούν εκεί είναι μετανάστες, από οικογένειες με προβλήματα σοβαρά, όπως η ανεργία.

Με αυτά τα πακέτα “Θα κάνουν Χριστούγεννα”, είπε η κ. Κούμα.

Η εκπαιδευτικός Αντρη Μιχαήλ από το Α` Δημοτικό Παλλουριώτισσας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ότι κάποια παιδιά από το σχολείο μας τα βλέπουμε καθημερινά να δυσκολεύονται για τα απαραίτητα και τα πακέτα αυτά είναι ένας τρόπος για να νιώσουν διαφορετικά τις γιορτινές αυτές μέρες.

Πρόσθεσε ότι θα ήταν καλό και χρήσιμο η βοήθεια να δινόταν, όχι μόνο Χριστούγεννα και Πάσχα, αλλά ολόχρονα, ώστε να χαμογελούν κάθε μέρα τα παιδιά μας.

Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Λευκωσίας για τα πακέτα αγάπης, την Σχολική Εφορία και την Ιερά Αρχιεπισκοπή, για το καθημερινό συσσίτιο των μαθητών του σχολείου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έθεσαν σε διαθεσιμότητα καθηγητή στη Λεμεσό που φέρεται να φίλησε μαθήτρια στο στόμα

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 52χρονου στο Παραλίμνι

Στην Αστυνομία οι πρώτες υποθέσεις για ψευδείς μετοικίσεις εκλογέων - Πού προκύπτει το πρόβλημα

Ετοιμαστείτε για βροχές: Η πρόγνωση του καιρού μέχρι την Παρασκευή

Συνελήφθη ο «Νo1 διακινητής» παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη

Εκπρόσωπος της Κομισιόν: Λάθος η απαγόρευση της σημαίας ΕΕ στη Eurovision



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top