ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολομέλεια Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τρομοκρατία και προσφυγικό

Ολομέλεια Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τρομοκρατία και προσφυγικό

Στο ΕΚ ο Γιούνκερ ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα παρουσιαστεί σήμερα ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για συζήτηση ενόψει της προετοιμασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα ασχοληθεί κυρίως με θέματα τρομοκρατίας και την προσφυγική κρίση.

Στην ολομέλεια θα βρίσκεται και η προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί 17- 18 Δεκεμβρίου θα ασχοληθεί με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την εφαρμογή των αποφάσεων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού ζητήματος.

Στην ημερήσια διάταξη της συνόδου θα συμπεριληφθούν και τα ζητήματα της οικονομικής και νομισματικής ένωσης, της ενίσχυσης της εσωτερικής αγοράς και των μεταρρυθμίσεων που ζητεί ο Βρετανός Πρωθυπουργός από όλους τους Ευρωπαίους εταίρους πριν από το βρετανικό δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ.

Οι ευρωβουλευτές αναμένεται να συζητήσουν και τις σχέσεις μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας και την κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς και το έργο του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top