Στο στόχαστρο τα εικονικά τροχαία: Παρέμβαση Υπ. Δικαιοσύνης για την ασφαλιστική απάτη

Στο στόχαστρο τα εικονικά τροχαία: Παρέμβαση Υπ. Δικαιοσύνης για την ασφαλιστική απάτη

Συνάντηση με εκπροσώπους του Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ) είχε την Παρασκευή στο γραφείο του ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Κώστας Φυτιρής, στο πλαίσιο του διαλόγου του Υπουργείου με τους αρμόδιους φορείς της αγοράς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν στη συνεργασία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως με τον ασφαλιστικό τομέα, καθώς και ζητήματα που προκύπτουν στη διαχείριση αποζημιώσεων και τροχαίων υποθέσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο φαινόμενο των εικονικών δυστυχημάτων και γενικότερα στην ασφαλιστική απάτη, τα οποία επιβαρύνουν οικονομικά τους πολίτες, πλήττουν την αξιοπιστία του συστήματος και δημιουργούν πρόσθετο φόρτο στις διωκτικές και δικαστικές αρχές.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση, εξετάστηκαν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας και της ανταλλαγής πληροφόρησης μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, με στόχο την αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Ο κ. Φυτιρής επανέλαβε τη βούληση του Υπουργείου του, για συνεχή και ουσιαστικό διάλογο με τους αρμόδιους φορείς, με στόχο την προστασία των πολιτών, την ενίσχυση της διαφάνειας και τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, αναφέρεται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE