Έξαρση μηνιγγίτιδας σε αγγλικό Πανεπιστήμιο – Δύο θάνατοι, πολλοί σοβαρά άρρωστοι

Έξαρση μηνιγγίτιδας σε αγγλικό Πανεπιστήμιο – Δύο θάνατοι, πολλοί σοβαρά άρρωστοι

Η Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) και το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας χορηγούν προληπτικά αντιβιοτικά σε ορισμένους φοιτητές στην περιοχή του Καντέρμπουρι, στο Κεντ, μετά την καταγραφή σειράς κρουσμάτων μηνιγγίτιδας. Οι αρχές διευκρινίζουν ότι το ακριβές στέλεχος δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με την UKHSA, από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου 2026 δηλώθηκαν 13 περιστατικά με συμπτώματα μηνιγγίτιδας και σηψαιμίας, ενώ δύο άνθρωποι (13 και 21 ετών) έχουν χάσει τη ζωή τους, όπως μεταδίδει και το BBC.

Η UKHSA, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Κεντ, έχει εκδώσει οδηγίες προς φοιτητές και προσωπικό, ενώ ειδικά κλιμάκια εντοπίζουν και ενημερώνουν τις στενές επαφές των κρουσμάτων, ώστε να λάβουν προληπτική αγωγή και να περιοριστεί η διασπορά. Στην πανεπιστημιούπολη του Καντέρμπουρι λειτουργεί και ειδικό σημείο διάθεσης αντιβιοτικών για όσους έχουν εκτεθεί ή θεωρούν ότι ενδέχεται να έχουν εκτεθεί.

Οι υγειονομικές αρχές καλούν όποιον εμφανίσει συμπτώματα μηνιγγίτιδας ή σηψαιμίας να αναζητήσει αμέσως ιατρική βοήθεια. Όπως επισημαίνουν, η νόσος μπορεί να εξελιχθεί ταχύτατα και η έγκαιρη αντιμετώπιση είναι καθοριστική για τη ζωή του ασθενούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πολιτικό μπρα ντε φερ μεταξύ ΔΗΚΟ, Άλμα και ΔΗΣΥ πριν την κάλπη - Επιδίδονται σε διαγωνισμό εντυπώσεων

Σκληρό πολιτικό μπρα ντε φερ μεταξύ ΔΗΚΟ, Άλμα και ΔΗΣΥ πριν την κάλπη - Επιδίδονται σε διαγωνισμό εντυπώσεων

Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης εισέρχεται το πολιτικό σκηνικό, με τα κόμματα να ανεβάζουν κατακόρυφα τους τόνους λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Δημόσιες τοποθετήσεις, αιχμές και σκληρές απαντήσεις συνθέτουν ένα σκηνικό έντασης, στο οποίο πρωταγωνιστούν το ΔΗΚΟ, το Άλμα και ο ΔΗΣΥ.

BEST OF TOTHEMAONLINE