ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργός Μεταφορών: Tο καλοκαίρι 2016 αναμένεται η προκήρυξη προσφορών για το λιμάνι Λάρνακας

Υπουργός Μεταφορών: Tο καλοκαίρι 2016 αναμένεται η προκήρυξη προσφορών για το λιμάνι Λάρνακας

Στη διαδικασία πρόσληψης συμβούλων για το θέμα της αποκρατικοποίησης των υπηρεσιών του λιμανιού της Λάρνακας βρίσκεται το Υπουργείο Μεταφορών, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Μάριος Δημητριάδης, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα πως μέχρι το τέλος του πρώτου 6μήνου του 2016 θα γίνει η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού.

Σε εκτός κειμένου αναφορές του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, ο Μάριος Δημητριάδης εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι αλλαγές που γίνονται στη λιμενική βιομηχανία θα είναι ιδιαίτερα επωφελείς για όλους και διαβεβαίωσε πως το κράτος θα βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ανακοινώνοντας τους σχεδιασμούς του Υπουργείου για το λιμάνι της Λάρνακας, ο κ. Δημητριάδης είπε πως "είμαστε στη διαδικασία να ξαναπροσλάβουμε συμβούλους και ελπίζω ότι μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2016 θα βγούμε σε διαγωνισμό για το λιμάνι της Λάρνακας."

"Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε στο μοντέλο του ιδιοκτήτη με διαχειριστή τον ιδιωτικό τομέα, μοντέλο το οποίο έχει επικρατήσει σήμερα και στην ΕΕ αλλά και σε όλο τον κόσμο" ανέφερε και πρόσθεσε ότι σκοπός του κράτους είναι όπως το λιμάνι της Λάρνακας αναπτυχθεί περισσότερο ως τουριστικό λιμάνι.

Ανέφερε δε ότι η Κυβέρνηση προχωρεί παράλληλα το σχεδιασμό της και για την επέκταση του λιμανιού της Λεμεσού στην περιοχή "Μερράς" και εξέφρασε την ελπίδα ότι "θα καταλήξουμε με ένα θετικό τρόπο και σε αυτό το θέμα, για το καλό της λιμενικής μας βιομηχανίας".

"Όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται γιατί πιστεύουμε ότι τα λιμάνια μας μπορούν να αποτελέσουν πραγματικά έναν πυλώνα ανάπτυξης", είπε ο Υπουργός Μεταφορών και υπογράμμισε ότι μέσα από τα λιμάνια της, "η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει ένα περιφερειακό κέντρο εξυπηρέτησης εταιρειών ενέργειας".

Εκφράζοντας ευχαριστίες προς το Σύνδεσμο, τις Συντεχνίες και όλους τους εμπλεκομένους για τη συνεργασία και τον εποικοδομητικό διάλογο που γίνεται, σημείωσε πως η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες που εκφράζονται από την αποκρατικοποίηση των λιμανιών, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι "οι αλλαγές δεν φέρνουν μόνο αρνητικά αλλά και θετικά".

"Κάποιος ο οποίος θα μπορέσει να προσαρμοστεί σε αυτές τις αλλαγές, θα μπορέσει να επωφεληθεί από αυτές τις αλλαγές γιατί στόχος δεν είναι να διατηρήσουμε απλώς τις εργασίες που έχουμε σήμερα στα λιμάνια μας, αλλά να τις αναπτύξουμε περισσότερο", συμπλήρωσε.

Στις εκλογές που προηγήθηκαν της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Ναυτικών Πρακτόρων εξελέγη νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου ο Ρηγίνος Τσάνος, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του διαβεβαίωσε όλους τους εμπλεκομένους ότι προσβλέπει σε συνέχιση και περαιτέρω ενδυνάμωση της μέχρι σήμερα αγαστής συνεργασίας "για το καλό της λιμενικής και ναυτικής μας βιομηχανίας".

Ανέφερε ακόμη ότι παραμένουν εκκρεμότητες σε διάφορα θέματα "που επηρεάζουν καθοριστικά το μέλλον του επαγγέλματος των μελών μας, καθώς και θέματα που αφορούν τον εμποροβιομηχανικό κόσμο".

Εξέφρασε δε την ελπίδα πως ο Σύνδεσμος θα έχει ξανά την ευκαιρία να συζητήσει με το Υπουργείο και τους επιτυχόντες για παροχή υπηρεσιών στα λιμάνια μας, "αυτά τα ζωτικής σημασίας θέματα, για τη δική μας πλευρά και τους Κύπριους εμπορευόμενους".

"Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το έργο που επιτελούμε ως Σύνδεσμος αναγνωρίζεται καθολικά και ότι το κράτος, η Βουλή και όλοι οι αρμόδιοι φορείς θα συνεχίσουν να μας στηρίζουν", συμπλήρωσε ο κ. Τσάνο.

Πηγή — ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ»: «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

ΠτΔ: « Όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει σημαίνει αισθάνεται αδυναμία για τις θέσεις του»

Εγινε και αυτό στην Eurovision: Kύπρος και Ελλάδα δεν αντάλλαξαν 12αρι - Ούτε καν 10αρι - Που έδωσαν βαθμούς



ΠτΔ: « Όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει σημαίνει αισθάνεται αδυναμία για τις θέσεις του»

ΠτΔ: « Όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει σημαίνει αισθάνεται αδυναμία για τις θέσεις του»

Όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει καν σημαίνει αισθάνεται αδυναμία για τις θέσεις του, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η δική μας πλευρά είναι έτοιμη για την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top