Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 30χρονος Γεώργιος - Πώς έγινε το θανατηφόρο
Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το σοβαρό τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στον δρόμο Κελλιών–Τρούλλων, με θύμα τον 30χρονο Γεώργιο Γεωργίου από τη Λάρνακα.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα της εφημερίδας Χαραυγής που αναφέρονται σε επίσκεψη υποψήφιας βουλεύτριας του ΕΛΑΜ σε ευαίσθητους υπηρεσιακούς χώρους, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επέλεξε να παρέμβει δυναμικά, υπενθυμίζοντας ότι τα Σώματα Ασφαλείας δεν αποτελούν πεδίο άγρας ψήφων.
Στο επίκεντρο της παρέμβασης βρίσκεται η ανάγκη για απόλυτη θεσμική ουδετερότητα, σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε φροντίσει να διαβιβάσει έγκαιρα προς τις ηγεσίες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Φυλακών μια ξεκάθαρη και ρητή οδηγία, σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπεται καμία προεκλογική δραστηριότητα εντός των υπηρεσιακών εγκαταστάσεων. Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως μια προσπάθεια να μείνουν τα Σώματα Ασφαλείας μακριά από τον πολιτικό στίβο, διασφαλίζοντας ότι η λειτουργία τους παραμένει ανεπηρέαστη από το εκλογικό κλίμα των ημερών.
Το ρεπορτάζ ωστόσο αποκτά άλλη βαρύτητα, καθώς η ανακοίνωση του Υπουργείου δεν περιορίζεται σε θεωρητικές υποδείξεις. Η επιβεβαίωση ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη διοικητική εξέταση για συγκεκριμένο περιστατικό που διαπιστώθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, αποτελεί το πλέον ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Η Λευκωσία καθιστά σαφές ότι οποιαδήποτε απόκλιση από τις οδηγίες θα τυγχάνει άμεσης διερεύνησης, υπογραμμίζοντας πως ο επαγγελματισμός των στελεχών και η σοβαρότητα των θεσμών αποτελούν προτεραιότητα που δεν χωρά εκπτώσεις, ανεξαρτήτως της πολιτικής συγκυρίας.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




