ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κομισιόν: Βλέπει επίλυση του Κυπριακού μέσα στο 2016

Κομισιόν: Βλέπει επίλυση του Κυπριακού μέσα στο 2016

Η Κομισιόν και ο πρόεδρος της Ζαν Γκλοντ Γιούνκερ εκτιμούν ότι το 2016 θα είναι η χρονιά επίλυσης του Κυπριακού, σύμφωνα με την Μίνα Αντρέεβα, εκπρόσωπο της Κομισιόν.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, η εκπρόσωπος τόνισε ότι ο πρόεδρος Γιούνκερ, τόσο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κύπρο, όσο και μετά εξέφρασε την αισιοδοξία πως το 2016 μπορεί να είναι η χρονιά της επίλυσης. Εξήγησε δε ότι ο πρόεδρος πιστεύει πως η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη και πως θα πρέπει να επιτευχθούν συμβιβασμοί, όμως η Κομισιόν “θα είναι παρούσα” για να υποβοηθήσει τη διαδικασία.

Πηγή της Επιτροπής εξήγησε, στο περιθώριο της καθημερινής ενημέρωσης, ότι “ενδεικτική της κατάστασης είναι η απόφαση της Κομισιόν να μεταφέρει στη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής ένα κομμάτι της εφαρμογής της πολιτικής εντολής του Συμβουλίου της 24ής Απριλίου του 2004, περί άρσης της λεγόμενης απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων. Τη νέα στρατηγική της Κομισιόν για το θέμα, επισημαίνει η ίδια πηγή, εγκαινίασε η Επίτροπος Κρέτσου όταν επισκέφτηκε πρόσφατα τη νήσο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top