ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχιεπίσκοπος : Ο ΠτΔ δεν θα καταφέρει να φέρει σχέδιο λύσης σε δημοψήφισμα

Αρχιεπίσκοπος : Ο ΠτΔ δεν θα καταφέρει να φέρει σχέδιο λύσης σε δημοψήφισμα

Την εκτίμηση ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν θα καταφέρει να φέρει σχέδιο λύσης σε δημοψήφισμα εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο τόνισε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να έχει στόχο τη δημιουργία τουρκικού κράτους στην Κύπρο.

Στόχος της Άγκυρας πρόσθεσε, είναι και η δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού της Κύπρου. Τόνισε ότι η λύση θα πρέπει να προνοεί την αποχώρηση των εποίκων, με εξαίρεση όσους έχουν συνάψει γάμο με Κυπρίους. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, επέκρινε τις ηγεσίες των κομμάτων, υποστηρίζοντας ότι οι περισσότεροι πολιτικοί δεν αντιλαμβάνονται την ουσία του κυπριακού προβλήματος.

Αναφερόμενος στην οικονομία ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι μεγαλύτερες δυσκολίες έχουν ξεπεραστεί και ότι θα ανατείλουν καλύτερες ημέρες.Επεσήμανε πως η Εκκλησία δεν έχει υστερήσει ούτε φέτος στο φιλανθρωπικό της έργο, παρά το ότι αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια.


Σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια οι προϋπολογισμοί ήταν ελλειμματικοί, ως εκ τούτου η Αρχιεπισκοπή προχώρησε στην πώληση ακίνητης περιουσίας.
Ο Κύπρου Χρυσόστομος τόνισε ότι η Αρχιεπισκοπή αποφάσισε να προχωρήσει στην αποπληρωμή του συνολικού της χρέους προς τις τράπεζες, παραχωρώντας γη συνολικής έκτασης διακοσίων σκαλών.
Στο πλαίσιο των επενδύσεων της Αρχιεπισκοπής είπε, μελετάται και το ενδεχόμενο ανέγερσης νέων ξενοδοχειακών μονάδων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top