Chevron: Στην τελική ευθεία για το «Αφροδίτη» – Το πλάνο για την πλωτή μονάδα και οι εξαγωγές στην Αίγυπτο

Chevron: Στην τελική ευθεία για το «Αφροδίτη» – Το πλάνο για την πλωτή μονάδα και οι εξαγωγές στην Αίγυπτο

Η Chevron δεν προσεγγίζει μεμονωμένα το τεμάχιο «Αφροδίτη» στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά ως μέρος ενός ολοκληρωμένου χαρτοφυλακίου που συνδέει πόρους υψηλής ποιότητας με γειτονικές αγορές που καταγράφουν αυξημένη ζήτηση, δήλωσε ο Διευθυντής της Chevron Κύπρου, Basil Allam, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «The Parliament Magazine».

Ερωτηθείς για το στάδιο, στο οποίο βρίσκονται οι έρευνες στο τεμάχιο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ, ο κ. Allam ανέφερε πως η «Αφροδίτη» έχει πλέον εισέλθει στη φάση μελέτης και σχεδιασμού (FEED), η οποία αποτελεί το πιο κρίσιμο βήμα για τη λήψη της Τελικής Επενδυτικής Απόφασης (FID).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Allam είπε ότι η Chevron διαθέτει πόρους που συνολικά ανέρχονται σε περίπου 44 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (1,25 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα) φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Chevron Κύπρου, στόχος είναι η δημιουργία μίας σύγχρονης πλωτής μονάδας παραγωγής στην Κύπρο, που θα παράγει 800 εκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου ημερησίως τα οποία θα εξάγονται μέσω αγωγού στην Αίγυπτο, όπου η ζήτηση αυξάνεται συνεχώς.

Σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες αυτές διαδραματίζει και το επιχειρηματικό περιβάλλον που προσφέρει η Κύπρος, αφού, όπως ανέφερε ο κ. Allam, «η Κύπρος αποτελεί εξαιρετικό επενδυτικό προορισμό, καθώς προσφέρει ένα σταθερό και προβλέψιμο περιβάλλον και μια κυβέρνηση που είναι πρόθυμη να συνεργαστεί εποικοδομητικά με τον επιχειρηματικό κόσμο».

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης: Η Λευκωσία δεν αποδέχεται δημιουργικές ασάφειες στη βάση λύσης του Κυπριακού

Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης: Η Λευκωσία δεν αποδέχεται δημιουργικές ασάφειες στη βάση λύσης του Κυπριακού

Η ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, έστειλε σαφή μηνύματα τόσο για τις επιδιώξεις της ελληνοκυπριακής πλευράς όσο και για τα όρια των διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE