ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσφυγή Γ. Εισαγγελέα στο Ανώτατο για τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων

Προσφυγή Γ. Εισαγγελέα στο Ανώτατο για τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων

Ο Γενικός Εισαγγελέας καταχώρησε την Πέμπτη (31/12), δυνάμει του Άρθρου 139 του Συντάγματος, προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο σε σχέση με την καταψήφιση των Κανονισμών που είχαν κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων για το ωράριο των καταστημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, με την προσφυγή “ζητείται δήλωση του Δικαστηρίου ότι η Απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων ημερ. 10.12.2015 με την οποία απέρριψε τους Κανονισμούς που είχε εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο σε σχέση με τον καθορισμό θεμάτων λειτουργίας των καταστημάτων, παραβιάζει την Αρχή της Διάκρισης των Εξουσιών και είναι άκυρη”.

Περαιτέρω, “ζητείται από το Ανώτατο Δικαστήριο η έκδοση δήλωσης σύμφωνα με την οποία οι απορριφθέντες Κανονισμοί του Υπουργικού Συμβουλίου συνεχίζουν να είναι έγκυροι και μπορούν να δημοσιευθούν και τεθούν σε ισχύ άμεσα”.

Αιτητές στην προσφυγή είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο ως φορείς Εκτελεστικής Εξουσίας και καθ΄ων η αίτηση είναι η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η καταχωρηθείσα προσφυγή θα τεθεί ενώπιον της Πλήρους Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για Οδηγίες κατά την 12η Ιανουαρίου 2016 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top