ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κύπρο ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μάρος Σέφτσοβιτς

Στην Κύπρο ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μάρος Σέφτσοβιτς

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό αρμόδιο για θέματα ενέργειας, επιχειρηματικούς παράγοντες και στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου θα συναντήσει κατά την επίσκεψή του στη Λευκωσία, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδιος για θέματα ενεργειακής ένωσης Μάρος Σέφτσοβιτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο Μάρος Σέφτσοβιτς φτάνει στην Κύπρο την Δευτέρα  11 Ιανουαρίου και θα συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη, τον αρμόδιο Υπουργό κ.Λακκοτρύπη, τον Πρόεδρο της Βουλής και τα μέλη της Επιτροπής Ενέργειας του Κοινοβουλίου. Την Τρίτη θα ακολουθήσουν επαφές με την επιχειρηματική κοινότητα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του αντιπροέδρου, Άννα-Κάισα Ίτκονεν, που μίλησε στο ΚΥΠΕ, "το πλήρες πρόγραμμα του Αντιπροέδρου της Κομισιόν δεν έχει ακόμα συγκεκριμενοποιηθεί πλήρως", οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχείς επαφές και η επίσημη ανακοίνωση θα ακολουθήσει στα τέλη της εβδομάδας. Ο Μ.Σέφτσοβιτς επισκέπτεται την Κύπρο στα πλαίσια του "energy union tour" και αποτελεί τον πρώτο του σταθμό μέσα στο 2016.

Σύμφωνα με παρασκηνιακή ενημέρωση που δεν σχετίζεται με την επίσκεψη Σέφτσοβιτς, η Κομισιόν εκτιμά ότι οι υδρογονάνθρακες και γενικώς το ενεργειακό ζήτημα,  μπορεί να αποτελέσει παράγοντα συμφιλίωσης των δύο κοινοτήτων και επιτάχυνσης της επίλυσης του Κυπριακού. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η δημιουργία αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την Κύπρο στην ΕΕ μέσω της Τουρκίας, αποτελεί μια αποτελεσματική λύση κατά τους επιστήμονες. 

Η Κομισιόν δεν παίρνει επισήμως θέση στο ζήτημα, κατανοεί όμως ότι απαράβατη προϋπόθεση είναι η επανένωση και η τήρηση των υποχρεώσεων της Άγκυρας σε σχέση με την τελωνειακή ένωση και την ομαλοποίηση των σχέσεων με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Πηγή — ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό: Σοβαρός ο κίνδυνος αναζωπύρωσης - Θα επιχειρούν ολονύχτια δυνάμεις πυρόσβεσης

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top