ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Είναι ξεκάθαρος ο Μαυρογιάννης: «Δεν τίθεται θέμα παραίτησής μου από τη θέση του διαπραγματευτή»

Είναι ξεκάθαρος ο Μαυρογιάννης: «Δεν τίθεται θέμα παραίτησής μου από τη θέση του διαπραγματευτή»

Δεν τίθεται θέμα παραίτησης εκ μέρους μου από τη θέση του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς στις συνομιλίες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες και δημοσιεύματα περί παραίτησής του.

Όπως διευκρίνισε το θέμα δεν είναι άμεσο, δεν αφορά ούτε και συνδέεται είτε με τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων είτε με την ουσία του Κυπριακού.

Ενδεχομένως, είπε ο κ. Μαυρογιάννης, να προκύψει θέμα αντικατάστασής του τους επόμενους μήνες, δεδομένου ότι είναι υποψήφιος για την Προεδρία της 71ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ, κάτι που εξυπακούει φυσική παρουσία του στην έδρα του διεθνούς οργανισμού για περίοδο 15 μηνών.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ «Το θέμα θα το χειριστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» όπως ο ίδιος θεωρεί σωστό.

Υπενθυμίζεται ότι η υποψηφιότητα της Κύπρου κατατέθηκε το 2008 και τον Απρίλιο 2013 υποδείχθηκε ο κ. Μαυρογιάννης ως ο υποψήφιος της Κυπριακής Δημοκρατίας για την Προεδρία της 71ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Αυτό έγινε πριν ακόμα αυτός αναλάβει τη θέση του διαπραγματευτή.

Τη θέση του Προέδρου της ΓΣ του ΟΗΕ δικαιούται στην επόμενη σύνοδο η Ασιατική Ομάδα, στην οποία ανήκει η Κύπρος, και την διεκδικούν, πλην του κ. Μαυρογιάννη, τα Νησιά Φίτζι με υποψήφιο τον Mόνιμο Αντιπρόσωπό τους στον ΟΗΕ Πίτερ Τόμσον. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 13 Ιουνίου.

Όπως είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα ΗΕ Νίκος Αιμιλίου, «η υποψηφιότητά μας είναι ισχυρή και πιστεύω ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Συγκεντρώνει ευρεία υποστήριξη από όλες τις γεωγραφικές ομάδες των Ηνωμένων Εθνών."

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top