ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντεχνίες: Εξαπάτηση και παραπλάνηση από το Υπουργείο στο θέμα της ΑΗΚ

Συντεχνίες: Εξαπάτηση και παραπλάνηση από το Υπουργείο στο θέμα της ΑΗΚ

Για εξαπάτηση και παραπλάνηση από το Υπουργείο στο θέμα της ΑΗΚ κάνουν λόγο η συντεχνίες της ΑΗΚ

Για σοβαρές και καθοριστικές αποφάσεις που έχουν στόχο την αποδυνάμωση, την αποδόμηση και την εκποίηση της ΑΗΚ, κάνουν λόγο οι συντεχνίες της ΑΗΚ, παρά την απόφαση της Κυβέρνησης για μη αποκρατικοποίηση της ΑΗΚ και ενόψει συζήτησης στο Υπουργικό την Δευτέρα της πρότασης του Υπουργείου Ενέργειας για λήψη κατ` αρχήν απόφασης για ιδιοκτησιακό διαχωρισμό της Αρχής Ηλεκτρισμού σε δύο εταιρείες.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΗ Ανδρέας Πανόρκος ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε σαφείς οδηγίες στο Υπουργείο Ενέργειας για να κάνει διάλογο με τους εργαζόμενος, κάτι που απέφυγε επιμελώς το Υπουργείο και «σήμερα δηλώνει ψευδώς ότι εμείς είμαστε ενήμεροι».

«Ο Υπουργός κατ` εμάς με όσα διατείνεται εξαπατεί και τον κυπριακό λαό και την κοινή γνώμη», ανέφερε.

Ο Υπουργός είπε, δεσμεύτηκε ενώπιον του Προέδρου να πάρει μια καταρχήν απόφαση στο Υπουργικό για διαχωρισμό και θα επανεξέταζε στα δύο χρόνια, αν χρειαζόταν να γίνει ο διαχωρισμός.

«Στις 7 του μήνα μας είπαν ότι αυτά δεν ισχύουν πια και ότι η ΑΗΚ οδηγείται σε άμεσο διαχωρισμό και το μόνο που έμενε να επανεξεταστεί ήταν ο τρόπος της εφαρμογής τους».

Είπε επίσης ότι οι ενέργειες του Υπουργείου αφήνουν εκτεθειμένη και την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον κάλεσαν να μην πάρει απόφαση για ιδιοκτησιακό διαχωρισμό τη Δευτέρα. Ο κ. Πανόρκος είπε ότι σε μια τέτοια περίπτωση οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν με κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους για να προστατέψουν τον οργανισμό και την οικονομία του τόπου.

«Υπάρχει ένα μεγάλο ψέμα στα όσα ακούγονται σήμερα από τον Υπουργό. Είναι ξεκάθαρο ότι μιλά για την άρση της αποκρατικοποίησης μιας ΑΗΚ που δεν θα υπάρχει αύριο και στην ουσία προχωρεί με την αποκρατικοποίηση που το πρώτο της βήμα είναι ο διαχωρισμός», ανέφερε.

Διερωτήθηκε επίσης γιατί ο Υπουργός λέει ότι είχε τη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ της ΑΗΚ και της διεύθυνσης, όταν το ΔΣ και η διεύθυνση ζητούσαν να αφεθεί χρόνος για να δουλέψει ο λειτουργικός και λογιστικός διαχωρισμός πριν από την λήψη αποφάσεων . Είπε επίσης ότι πάει στο Υπουργείο ένα μέρος του ΔΣ και εκβιάζεται για να υποκύψουν σε κάποιες αποφάσεις. Είπε επίσης ότι ο Υπουργός Ενέργειας ψεύδεται όταν λέει ότι είχε τη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ και των εργαζομένων και τον κάλεσε να το αποδείξει. Είπε επίσης ότι λήφθηκε απόφαση στην απουσία του Προέδρου της ΑΗΚ στις 7 του μήνα, ο οποίος ανέμενε την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κάλεσε τον Πρόεδρο να ζητήσει εξηγήσεις από τον Υπουργό για τις οδηγίες που του είχε δώσει ιδιαίτερα για τις οδηγίες να προχωρήσει σε διάλογο. Πρόσθεσε ότι αν ο Πρόεδρος είναι συνεπής σε όσα έχει διακηρύξει στις συντεχνίες, δεν πρέπει να πάρει απόφαση για διαχωρισμό την Δευτέρα.

Αναφορικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΑΗΚ ο κ. Πανόρκος είπε ότι δεν έχουν μέχρι στιγμής δει τα συμφέροντά τους αν επηρεάζονται, επειδή η μόνη έγνοια τους ήταν ο οργανισμός να διατηρηθεί, ωστόσο τη Δευτέρα θα ενημερώσουν τους εργαζόμενους οι οποίοι θα αποφασίσουν για ενδεχόμενη λήψη σοβαρών μέτρων.

Έκανε λόγο για εξαπάτηση του κόσμου με καταστροφικές συνέπειες για τον τόπο και την οικονομία αλλά και για επιχείρηση εξαπάτησης του Υπουργικού Συμβουλίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top