ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ

O Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ

Ένα νέο «κεφάλαιο» στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας ανοίγει η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά και γίνει ο όγδοος εκλεγμένος πρόεδρος του «γαλάζιου» κόμματος.

Ο 47χρονος βουλευτής της ΝΔ κατάφερε να συγκεντρώσει το 51%, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, έναντι 49% του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Ο βετεράνος βουλευτής της ΝΔ κ. Μεϊμαράκης, που ήταν και το φαβορί αυτής της εκλογικής διαδικασίας,  τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του ενώ ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του με ένα λιτό μήνυμα στο Twitter. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα από τον Γιάννη Τραγάκη, με ενσωματωμένο το 70% των εκλογικών τμημάτων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 51%  και ο κ. Μεϊμαράκης 49%. Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ τόνισε, επίσης, ότι τα τελικά αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης θα ανακοινωθούν αύριο. 

Συγχαρητήρια από Τσίπρα, Καραμανλή, Σαμαρά και Κων. Μητσοτάκη 

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ήταν ο πρώτος νεοδήμοκράτης που έσπευσε να συγχαρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω Twitter. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων από τον Γιάννη Τραγάκη, ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δέχτηκε «μπαράζ» συγχαρητήριων τηλεφωνημάτων από στελέχη του «γαλάζιου» κόμματος αλλά και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για τη νίκη του και οι δύο πολιτικοί άντρες έκλεισαν «ραντεβού» να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα. 

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΝΔ δέχτηκε συγχαρητήρια και από τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν, όμως, το μήνυμα του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος σε κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, του ευχήθηκε να γίνει και πρωθυπουργός της χώρας. Με ένα μήνυμα στο Facebook συνεχάρη τον αδελφό της η Ντόρα Μπακογιάννη, που τόνισε ότι ο  κ. Μητσοτάκης πέτυχε «μια μεγάλη νίκη». 

Πηγή: ethnos.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top