ΚΟΣΜΟΣ

Επίδειξη δύναμης από τις ΗΠΑ και μήνυμα στη Βόρειο Κορέα

Επίδειξη δύναμης από τις ΗΠΑ και μήνυμα στη Βόρειο Κορέα

Ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό Β-52, με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών όπλων πέταξε πάνω από τη Νότια Κορέα.

Συνοδευόταν από ένα αμερικανικό F-16 και ένα νοτιοκορεατικό F-15.

Η ενέργεια αυτή θεωρείται ως μια επίδειξη δύναμης λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Βορείου Κορέας ότι έκανε πετυχημένη δοκιμή βόμβας υδρογόνου, κάτι που κλιμακώνει την ένταση στην κορεατική χερσόνησο.

«Οι ΗΠΑ παραμένουν σταθερές στη δέσμευσή τους να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία της Κορέας και να διατηρήσουν την σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο με τη χρήση εκτεταμένων δυνάμεων αποτροπής σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε ο πτέραρχος, διοικητής της αεροπορικής δύναμης των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα.

«Η πολεμική μας αεροπορία είναι έτοιμη να τιμωρήσει άμεσα οποιαδήποτε πρόκληση οποτεδήποτε, οπουδήποτε και όποια μορφή κι αν έχει», σημείωσε ο διοικητής επιχειρήσεων της πολεμικής αεροπορίας της Νότιας Κορέας.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, που επισκέφθηκε στρατιωτικές εγκαταστάσεις χαρακτήρισε την τέταρτη πυρηνική δοκιμή ως βήμα αυτοάμυνας. Είπε πως ήταν «μια δίκαιη πράξη για την οποία δεν πρέπει να ασκείται κριτική».

Σε αυτό το ανησυχητικό πλαίσιο, 300 αλεξιπτωτιστές συμμετείχαν σε άσκηση της 1ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας της Ιαπωνίας.

Εξάλλου, ο Ιάπωνας υπουργός άμυνας, σχολιάζοντας την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ δήλωσε ότι «η Ιαπωνία δεν μπορεί να αποδεχθεί τέτοιου είδους συμπεριφορά».

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top