ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέχρι τις 18 Μαρτίου η δημόσια διαβούλευση ΕΕ για στρατηγική ΑμεΑ

Μέχρι τις 18 Μαρτίου η δημόσια διαβούλευση ΕΕ για στρατηγική ΑμεΑ

Δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αλλά και πολίτες μπορούν να λάβουν μέρος στη δημόσια διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τρέχει από τις 22 Δεκεμβρίου 2015 μέχρι και τις 18 Μαρτίου 2016 και αφορά τον εντοπισμό των κενών που υπάρχουν σε επίπεδο ΕΕ για την ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που αναρτάται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΕ, «υπάρχουν 80 περίπου εκατομμύρια πολίτες με αναπηρίες στην ΕΕ, οι οποίοι συχνά αντιμετωπίζουν εμπόδια που δεν τους επιτρέπουν να συμμετέχουν πλήρως σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής και σε ισότιμη βάση με τους άλλους».

Σύμφωνα με τη δέσμευσή της για εξάλειψη των εμποδίων αυτών και βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρία, η ΕΕ έγινε μέλος της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (Σύμβαση του ΟΗΕ) και η εφαρμογή της «αποτελεί συνεχή διαδικασία και κοινή ευθύνη των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και των κρατών μελών».

Σε επίπεδο ΕΕ, σημειώνεται, «η Σύμβαση του ΟΗΕ εφαρμόζεται μέσω της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τα Άτομα με Αναπηρία 2010-2020».

«Η εν λόγω στρατηγική επισημαίνει οκτώ βασικούς τομείς δράσης σε επίπεδο ΕΕ: Προσβασιμότητα, Συμμετοχή, Ισότητα, Απασχόληση, Εκπαίδευση και Κατάρτιση, Κοινωνική Προστασία, Υγεία και Εξωτερική Δράση», αναφέρεται.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διενεργεί αυτή τη δημόσια διαβούλευση «για να εκτιμήσει τον αντίκτυπο της στρατηγικής και να διαπιστώσει κατά πόσον η πολιτική της ΕΕ εξακολουθεί να είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία».

Απευθυνόμενη προς τους Ευρωπαίους πολίτες τους ζητά τη γνώμη τους «σχετικά με όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα σε επίπεδο ΕΕ, τις απόψεις σας για τα προβλήματα που συναντούν όλα τα άτομα με αναπηρία και τον τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να τα αντιμετωπίσει».

Θα είναι ευπρόσδεκτες όλες οι απαντήσεις από πολίτες, οργανώσεις, δημόσιες αρχές, επιχειρήσεις, πανεπιστημιακούς και άλλους ενδιαφερομένους.

«Θα χρησιμοποιήσουμε τα αποτελέσματα αυτής της δημόσιας διαβούλευσης για να αξιολογήσουμε την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τα Άτομα με Αναπηρία 2010-2020 και για να εντοπίσουμε τα κενά που πρέπει να καλυφθούν σε επίπεδο ΕΕ, ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης και ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία», σημειώνεται.

Το ερωτηματολόγιο μπορεί να συμπληρωθεί ηλεκτρονικά στο http://ec.europa.eu/eusurvey/runner/c29a28c8-9a4b-cada-17ba-f81c55580c51?surveylanguage=el

Πηγή — ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top