ΚΟΣΜΟΣ

Νταβούτογλου: Μαχητής του Ισλαμικού Κράτους ο βομβιστής της Κωνσταντινούπολης - Ξένοι όλοι οι νεκροί

Νταβούτογλου: Μαχητής του Ισλαμικού Κράτους ο βομβιστής της Κωνσταντινούπολης - Ξένοι όλοι οι νεκροί

Ξένοι ήταν όλοι οι νεκροί - τουλάχιστον 10 - από την επίθεση αυτοκτονίας στην περιοχή Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης το πρωί της Τρίτης, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ο φερόμενος ως βομβιστής αυτοκτονίας είναι ένας ξένος μαχητής του Ισλαμικού Κράτους και υποσχέθηκε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να πολεμά την τζιχαντιστική οργάνωση.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε κάνει λόγο για «Σύρο υπήκοο». Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην εφημερίδα Hurriyet ότι είδε άτομο που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά στον τόπο της έκρηξης.

Σύμφωνα με το αξιωματούχο που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, από τους δέκα νεκρούς, οι εννιά είναι Γερμανοί. Παράλληλα, μεταξύ των τραυματιών έχουν αναφερθεί, έξι Γερμανοί υπήκοοι, ένας Νορβηγός και ένας Περουβιανός, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ερντογάν, αλλά και ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Είχε προηγηθεί η δήλωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου, με την οποία εξέφρασε την ανησυχία της για το γεγονός ότι Γερμανοί πολίτες μπορεί να βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης. «Η διεθνής τρομοκρατία έδειξε το άσχημό της πρόσωπο», σημείωσε η καγκελάριος. «Απαιτείται να δράσουμε με αποφασιστικό τρόπο εναντίον της», πρόσθεσε.

Η γερμανική πρεσβεία έχει συστήσει στους Γερμανούς πολίτες να αποφεύγουν τα τουριστικά σημεία και να προσέχουν τις μετακινήσεις τους.

Η πλατεία Σουλτάναχμετ είναι ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της Κωνσταντινούπολης. Στην περιοχή βρίσκονται το Παλάτι Τοπ Καπί, το Μπλέ Τζαμί και η Αγία Σοφία, τα οποία καθημερινώς κατακλύζονται από τουρίστες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

Μείωση επιτοκίων: Ο λόγος που βρίσκεται στον «αέρα» - Ποιες οι σκέψεις της ΕΚΤ και τα σενάρια – Όσα αναφέρει οικονομολόγος στο «Τ»

Έμπλεξε 23χρονος: Συνελήφθη για οπλοφορία - Στα χέρια της Αστυνομίας και ανήλικος

Ετοιμαστείτε για «καυτές» μέρες: Πότε έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας - Συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

«Θα στείλω όταν φτάσω» - Συγκινεί το νέο τραγούδι για τα Τέμπη



Έντονη αντίδραση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για Κατσουνωτό - «Έδειξε ανυπακοή σε πρόνοιες της νομοθεσίας»

Έντονη αντίδραση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για Κατσουνωτό - «Έδειξε ανυπακοή σε πρόνοιες της νομοθεσίας»

Στην απόφαση για τη μη άσκηση ποινικής δίωξης στον Μιχάλη Κατσουνωτού προχώρησε η Νομική Υπηρεσία, προκαλώντας την αντίδραση Αρχής κατά της Διαφθοράς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top