ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτοιμος για το Νταβός ο Αναστασιάδης - Επτά ώρες ενημέρωνε τη ψευδοβουλή για το κυπριακό ο Ακκιντζί

Έτοιμος για το Νταβός ο Αναστασιάδης - Επτά ώρες ενημέρωνε τη ψευδοβουλή για το κυπριακό ο Ακκιντζί

«Ναι» σε κοινή συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί στην Ελβετία, λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, την Τρίτη, 11/1. Την ίδια μέρα, για επτά ώρες ενημέρωνε την ψευδοβουλή στα κατεχόμενα για το κυπριακό ο Ακκιντζί.

Θα παραστεί σε συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί στο Νταβός, αν τους καλέσει ο κ. Μπαν, δήλωσε το βράδυ της Τρίτης, 11/1 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ερωτηθείς, στο περιθώριο της τελετής των εγκαινίων του Κέντρου του Πολίτη του Επαρχιακού Ταχυδρομικού Γραφείου Λευκωσίας, αν ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ τους καλέσει σε κοινή συνάντηση στο Νταβός κατά πόσο θα παραστεί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε «ναι».

Την ίδια ώρα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί,  ενημέρωσε στα κατεχόμενα τους «βουλευτές» σε έκταση συνεδρία της ψευδοβουλής, που διήρκησε επτά ώρες για την πορεία των συνομιλίων στο κυπριακό.

 Ο κ. Ακιντζί είπε ότι οι `βουλευτές` είχαν πολλές ερωτήσεις, τις οποίες απάντησε με κάθε λεπτομέρεια, σημειώνοντας ότι θα υπάρξει συνέχεια στις συναντήσεις αυτές.

Πρόσθεσε ότι ενημερώνει επίσης και πολιτικά κόμματα, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις καθώς και τοπικές αρχές. Πρέπει, είπε ο κ. Ακιντζί, να ενημερώνεται το κοινό γιατί εμείς εργαζόμαστε για αυτούς προκειμένου να έχουν ένα καλό μέλλον.

Τόσο ο κ. Ακιντζί όσο και η λεγόμενη πρόεδρος της `βουλής` Σιμπέλ Σιμπέρ εξέφρασαν το συγκλονισμό τους για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη και τα συλλυπητήριά τους στους συγγενείς των θυμάτων.

Η κ. Σιμπέρ ευχαρίστησε τον κ. Ακιντζί για την ενημέρωση για δεύτερη φορά των `βουλευτών` και είπε ότι οι `βουλευτές` εξέφρασαν τις απόψεις και τις ανησυχίες τους για κάποια θέματα.

Σημειώνοντας τη σημασία που έχουν τέτοιες ενημερώσεις, είπε ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί για ένα καλύτερο μέλλον στο νησί στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής λύσης με πολιτική ισότητα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top