ΚΟΣΜΟΣ

Αυτή είναι η ηρωίδα που έσωσε 33 τουρίστες στην Κωνσταντινούπολη!

Αυτή είναι η ηρωίδα που έσωσε 33 τουρίστες στην Κωνσταντινούπολη!

Χάρις σε ξεναγό ομάδας 33 Γερμανών, που βρίσκονταν στο Σουλτάν Αχμέτ, δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων την Τετάρτη (13/1).

Η Τουρκάλα ξεναγός Σιμπλ Σιατίρογλου, επισκεπτόταν τον οβελίσκο που δεσπόζει στην πλατεία, ο οποίος είναι κτίσμα της βυζαντινής εποχής και υπολογίζεται να είναι ηλικίας 1626 ετών.

Η ξεναγός κατά την προσπάθεια διαφυγής της και τον πανικό που ακολούθησε τραυματίστηκε στο πόδι.

Αργότερα σε κατάθεσή της στην αστυνομία, βάσει πληροφοριών του ΚΥΠΕ, δήλωσε, πως ενώ βρισκόταν μαζί με την ομάδα των Γερμανών στην πλατεία άκουσε ένα «τικ» και θεώρησε πως αυτός ο ήχος δεν ήταν φυσιολογικός, γι’ αυτό και γύρισε δεξιά και αριστερά. Είδε έναν νέο ανάμεσα στην ομάδα που έμοιαζε με Τούρκο, ντυμένο μοντέρνα, με καθαρό πρόσωπο και μούσι. Τον είδε να τραβάει το χειροκίνητο μηχανισμό της βόμβας και αμέσως η ξεναγός φώναξε στα γερμανικά: "Τρέξτε". Άρχισαν να τρέχουν και αμέσως έσκασε και η βόμβα.

Η ίδια η καγκελάριος αναφέρθηκε στο γεγονός και εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός, ενώ σημείωσε ότι θα σταθεί δίπλα στην Τουρκία στον αγώνα της για πάταξη της τρομοκρατίας και θα βοηθήσει ενεργά στην οργάνωσή της.

Επιμέλεια: Ανδρέας Χαραλάμπους

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top