ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προέδρος: Διαπιστώνονται δυσκολίες αλλά και πρόοδος στις συνομιλίες

Προέδρος: Διαπιστώνονται δυσκολίες αλλά και πρόοδος στις συνομιλίες

Πολύ χρήσιμη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τη σημερινή του συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, λέγοντας ότι `βρισκόμαστε σε ένα στάδιο όπου διαπιστώνεται η πρόοδος αλλά και οι δυσκολίες αλλά επαναλαμβάνεται η αποφασιστικότητα και των δύο ηγετών να βρούμε τρόπους που να ανταποκρίνονται στις ανησυχίες ή τις προσδοκίες και των δύο πλευρών`.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό κατά την επιστροφή του από τις συνομιλίες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι “καλύψαμε το σύνολο των θεμάτων, ανταλλάξαμε απόψεις πάνω σε βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν κάποιες των ουσιωδών πτυχών που δεν έχουν θιγεί και έχουμε κάνει μια ανασκόπηση της μέχρι σήμερα προόδου πού υπάρχουν τα προβλήματα, πού είμαστε πλησιέστερα, πού έχουμε ακόμη δρόμο να καλύψουμε. Ήταν μια πάρα πολύ χρήσιμη συνάντηση”.

Αναφορικά με τη συμμετοχή του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός την ερχόμενη εβδομάδα, ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι το Νταβός είναι ένα οικονομικό φόρουμ και μια σύναξη που στόχο έχει να καθορίσει τις προοπτικές της οικονομίας ανά το παγκόσμιο.

“Απλά συμμετέχουν και αρχηγοί κρατών, συνεπώς αυτό που κάποιοι νομίζουν ότι θα συμβεί στο Νταβός ότι είναι μια συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Τ/Κ ηγέτη, δημιουργούν μια εσφαλμένη εικόνα που δεν έχει να κάνει ποσώς να με την πραγματικότητα” συνέχισε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι θα έχει την ευκαιρία εντός των επομένων ημερών να ενημερώσει και το Εθνικό Συμβούλιο και τα ΜΜΕ και το Κοινοβούλιο “έτσι ώστε να σταματήσουν και οι μεμψιμοιρίες ότι τάχα δεν τηρείται ενήμερος είτε το λαός είτε οι πολιτικοί ηγέτες είτε το Κοινοβούλιο”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αποδέχτηκε τον στραγγαλισμό ως αιτία θανάτου η ανακρίτρια

Αυλαία πέφτει, 19 χρόνια μετά, για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, στην τρίτη θανατική ανάκριση για τα αίτια του θανάτου του, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top