ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τη στάση της Κυβέρνησης για τα Ταμεία Προνοίας και Συντάξεως επικρίνει η ΠΕΟ

Τη στάση της Κυβέρνησης για τα Ταμεία Προνοίας και Συντάξεως επικρίνει η ΠΕΟ

Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ) καταγγέλλει το γεγονός ότι η Κυβέρνηση στο νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο συνεχίζει να αναλαμβάνει δεσμεύσεις για τα Ταμεία Προνοίας και τα Ταμεία Συντάξεων, όπως αναφέρει.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΕΟ αναφέρει ότι “θεωρούμε απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό να διεξάγεται συζήτηση με την Τρόικα επί έκθεσης που αφορά τα ταμεία συντάξεων και τα ταμεία προνοίας, την οποία ούτε ξέρουμε ούτε έχουμε δει και να καταλήγουν σε συγκεκριμένες αποφάσεις για τις οποίες ούτε διαβούλευση ούτε ενημέρωση έγινε με το συνδικαλιστικό κίνημα”.

Συγκεκριμένα, συνεχίζει, “στο κεφάλαιο 1.9 του επικαιροποιημένου μνημονίου αναφέρεται η δέσμευση της κυβέρνησης να ετοιμάσει σχέδιο δράσης για την ενοποίηση της εποπτείας του ασφαλιστικού τομέα με την εποπτεία των συνταξιοδοτικών ταμείων και των ταμείων προνοίας”.

Επιπρόσθετα, αναφέρει η ΠΕΟ, “γίνεται αναφορά σε έκθεση που ετοιμάστηκε τον Οκτώβριο του 2015 από την Κυβέρνηση και αφορά τα ταμεία συντάξεων και τα ταμεία προνοίας, και σε δέσμευση της κυβέρνησης να καταθέσει μέχρι το τέλος Μαρτίου 2016 νομοθετική πρόταση στη Βουλή των Αντιπροσώπων η οποία θα βασίζεται στις συστάσεις της υπό αναφορά έκθεσης”.

Η ΠΕΟ υπενθυμίζει ότι “από τον Ιούνιο του 2015 όταν εντοπίσαμε τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Κυβέρνηση στο τότε μνημόνιο αναφορικά με την εποπτεία των ταμείων προνοίας απευθυνθήκαμε με επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας του να παρέμβει για να τερματιστεί αυτή η απαράδεκτη πρακτική”.

“Δυστυχώς αντί απάντησης και αντί ενεργειών που να αποκαθιστούν τον κοινωνικό διάλογο και τη διαβούλευση για ένα θέμα εξόχως εργασιακό, η Κυβέρνηση προχωρεί σε περαιτέρω δεσμεύσεις”, αναφέρει η ΠΕΟ.

Επαναλαμβάνει, “για ακόμα μια αφορά ότι τα επαγγελματικά σχέδια συντάξεων και τα ταμεία προνοίας είναι προϊόν συλλογικής διαπραγμάτευσης μεταξύ συντεχνιών και εργοδοτών”.

Καταλήγοντας, απαιτεί από την Κυβέρνηση, “να τερματίσει αυτή τη συμπεριφορά, να ανακαλέσει τις όποιες δεσμεύσεις ανέλαβε και να θέσει τις σκέψεις της στο δομημένο κοινωνικό διάλογο”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top