Αύξηση το 2015 για την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου- Συνέχισε την ανοδική πορεία

Αύξηση το 2015 για την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου- Συνέχισε την ανοδική πορεία

Η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου συνέχισε το 2015 να καταγράφει αύξηση μετά το 2014 που είχε αρχίσει την ανοδική της πορεία και έκλεισε τη χρονιά με αύξηση 9,3% και 13,7 εκατομμύρια πωλήσεις αυτοκινήτων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ένωση Eυρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

O όμιλος Renault εντάσσεται σε αυτή την τάση, με αύξηση των πωλήσεών του κατά 9,2%, ενώ η αύξηση για την PSA Peugeot Citroen είναι χαμηλότερη σε σχέση με αυτή που παρατηρείται στην Ευρώπη, στο 6,2%.

Όσον αφορά τη Volkswagen, που επλήγη από το σκάνδαλο με τους παραποιημένους κινητήρες ντίζελ, η αύξηση είναι 6,3%.

Σύμφωνα με την ACEA, η παγκόσμια τάση το 2015 είναι θετική και η αύξηση σημαντική αλλά "ο όγκος των πωλήσεων παραμένει χαμηλός" ξεπερνώντας μόλις τα επίπεδα που είχαν καταγραφεί το 2010, αμέσως μετά την οικονομική κρίση του 2008.

Η Ισπανία (+20,9%) και η Ιταλία (+15,8%) ήταν οι χώρες που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αφήνοντας πίσω τη Γαλλία (+6,8%), τη Βρετανία (+6,3%) και τη Γερμανία (+5,6%).

Τον Δεκέμβριο σημειώθηκε πραγματική αύξηση των ταξινομήσεων αυτοκινήτων με περισσότερες από 1,1 εκατομμύριο πωλήσεις ιδιωτικής χρήσης οχημάτων.

Οι πωλήσεις αυξάνονται κατά 16,6%, δηλαδή η μεγαλύτερη αύξηση που έχει καταγραφεί εδώ και 28 μήνες, τη στιγμή που οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων παρουσίασαν άνοδο.

Τον Δεκέμβριο, οι Γάλλοι κατασκευαστές ξεπερνούν τη γενική τάση με εντυπωσιακά στοιχεία σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2014: +21,4% για τον όμιλο PSA Peugeot Citroen και +27,9% για τη Renault.

Η Volkswagen γνωρίζει πολύ πιο μικρή αύξηση της τάξης του 6% τον Δεκέμβριο.

Οι πωλήσεις της BMW αυξήθηκαν ωστόσο κατά 19,9%.

Γενικά, η χρονιά έκλεισε σε κλίμα ευφορίας για όλες τις μεγάλες αγορές ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων στην Ευρώπη, "συμβάλλοντας σημαντικά στο θετικό αποτέλεσμα" για το 2015.

Τον Δεκέμβριο επίσης, η Ισπανία καταγράφει την πιο καθαρή αύξηση (+20,7%), ενώ ακολουθούν η Ιταλία (+18,7%), η Γαλλία (+12,5%), η Βρετανία (+8,4%) και η Γερμανία (+7,7%).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες αποκτά ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά κυρίως για το πλαίσιο που επιχειρεί να διαμορφωθεί γύρω από την επανεκκίνηση του Κυπριακού. Σε μια περίοδο παρατεταμένης στασιμότητας, η έμφαση μετατοπίζεται πλέον στην προεργασία, στις συγκλίσεις που έχουν ήδη καταγραφεί και κυρίως, στην πολιτική βούληση των εμπλεκομένων.