ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι μεν (ΑΚΕΛ) μιλούν για ΚΟΚ, οι δε (ΔΗΣΥ) θυμήθηκαν Μαρί και Χριστόφια

Οι μεν (ΑΚΕΛ) μιλούν για ΚΟΚ, οι δε (ΔΗΣΥ) θυμήθηκαν Μαρί και Χριστόφια

Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ.

Το ζήτημα της ασυλίας του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού θα κριθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο τονίζει το ΔΗΣΥ για μέσου του κ. Προδρόμου.

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ κ. Πρόδρομου Προδρόμου.

Ωστόσο, μιλάμε για τροχαία αδικήματα... Στο νου έρχονται άλλες υποθέσεις πολιτικών προσώπων που αφορούσαν κάτι πολύ περισσότερο από παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Γι’ αυτό θα πρέπει να σχολιάσουμε και τη χτεσινή παρέμβαση και επίθεση του ΑΚΕΛ σχετικά με δηλώσεις του προέδρου του κόμματός μας.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι αν αυτά ισχύουν για τροχαίες παραβάσεις, τότε το ΑΚΕΛ θα έπρεπε όχι μόνο να αποδεχτεί, αλλά και να ζητούσε άρση της ασυλίας του τέως προέδρου και ηγέτη του, Δημήτρη Χριστόφια, προκειμένου να διαλευκανθούν ποινικά αδικήματα που του καταλόγιζε το Πόρισμα Πολυβίου. Εκεί επρόκειτο μάλιστα για μια φονική έκρηξη και την αρχή της οικονομικής καταστροφής της χώρας και όχι για απλές τροχαίες παραβάσεις. Αυτό έπρεπε να κάνει και όχι να κρύβεται πίσω από τη φυλάκιση υπουργού που απλώς ακολούθησε τις εντολές του προέδρου του.

Πώς όμως μιλά ειδικά το ΑΚΕΛ, όταν, ενώ αποδείχτηκε ότι κομματικά χέρια άρπαζαν χρήματα από ταμείο συντάξεων των εργαζόμενων και τα έσπρωχναν σε κομματικά ταμεία του, αμφισβήτησε όχι απλώς διαδικασίες, αλλά και αποφάσεις κακουργιοδικείου και χαρακτηρίζει καταδικασθέντες ποινικού δικαίου ως «πολιτικούς κρατούμενους»;

Πώς όμως μιλούν εκείνοι που έκαναν και παράλληλες δίκες στην Εζεκία Παπαϊωάννου και είπαν ότι έχουν στοιχεία ότι ένας καταδικασθείς είναι αθώος, γιατί ένοχος είναι κάποιος άλλος –που εκείνοι γνωρίζουν- αλλά ποτέ δεν έδωσαν στη Δικαιοσύνη ούτε στοιχεία ούτε ονόματα για την, κατά την άποψή τους, πραγματική ενοχή!

Σχολιάζουμε την αντίδραση του ΑΚΕΛ και την εντύπωση που έχουν ότι μπορεί να μας απευθύνουν και νουθεσίες για λόγους τάξης και συμπεριφοράς απέναντι στους θεσμούς της δικαιοσύνης. Χωρίς να τη συνδέουμε με το επιβαλλόμενο αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας του Α. Θεμιστοκλέους, η οποία και εξαρτάται από τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η απάντηση του ΑΚΕΛ έρχεται δια στόματος του  Γ. Λουκαΐδη ο οποίος τονίζει πως τρία χρόνια μετά, νομίζουν ότι έτσι μπορούν να καλύπτουν τις καταστροφικές επιλογές και τα λάθη της διακυβέρνησης ή του κόμματος τους.

Όποτε η ηγεσία του Συναγερμού βρεθεί σε αδυναμία να απαντήσει στην κριτική μας και να υπερασπιστεί τις πράξεις και την πολιτική της, καταφεύγει στους γνωστούς αφορισμούς για το ΑΚΕΛ, την προηγούμενη κυβέρνηση και τον Δημήτρη Χριστόφια. Τρία χρόνια μετά, νομίζουν ότι έτσι μπορούν να καλύπτουν τις καταστροφικές επιλογές και τα λάθη της διακυβέρνησης ή του κόμματος τους.

Εμείς δεν πρόκειται να προσφύγουμε στο παρελθόν. Όχι ασφαλώς από φόβο αφού άλλων η ιστορία είναι ιστορία πολιτικής στήριξης της παρανομίας και της φασιστικής συμπεριφοράς.

Όπως άλλοι είναι που έδωσαν αφειδώλευτη πολιτική στήριξη στους καλύτερους τραπεζίτες και κεντρικό τραπεζίτη στον κόσμο, όπως τους αποκαλούσαν, κάνοντας αρχικά τους τσιλιαδόρους της  τραπεζικής ληστείας και ολοκληρώνοντας τον Μάρτιο του 2013 το καταστροφικό έργο τους.

Εμείς θα επιμείνουμε να αγωνιζόμαστε για το σήμερα και το αύριο του κυπριακού λαού με στόχο την ανάκτηση όσων έχασαν οι πολίτες και οι εργαζόμενοι αλλά και για την ανόρθωση των θεσμών που δεινοπαθούν εξαιτίας των πολιτικών των κυβερνώντων.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top