ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: Σε καλό δρόμο το κυπριακό πρόγραμμα

Σόιμπλε: Σε καλό δρόμο το κυπριακό πρόγραμμα

Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφερόμενος στο πρόγραμμα στήριξης της Κύπρου, επισήμανε ότι κάποια σημεία βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Τόνισε ωστόσο ότι η θετική είδηση για την Κύπρο είναι ότι πέρα από το γεγονός ότι το πρόγραμμα κυλάει καλά, εκπνέει τον Μάρτιο.Ανέφερε ότι ένα μεγάλο μέρος των πόρων που είχαν προβλεφθεί στο πρόγραμμα δεν χρειάζονται επισημαίνοντας ότι αυτό δείχνει ότι το κυπριακό πρόγραμμα είναι σε καλό δρόμο.


Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι η Κύπρος ξεπέρασε τους στόχους του προϋπολογισμού και πέτυχε το 2015 ανάπτυξη ένα κόμμα τέσσερα τοις εκατόν.

Όσον αφορά την Ελλάδα ο κύριος Σόιμπλε δήλωσε ότι πρέπει να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα και να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η πορεία ανάκαμψης.


Επανέλαβε ότι η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης αποτελεί προϋπόθεση.
Σε δηλώσεις χθες βράδυ μετά το τέλος του ECOFIN στις Βρυξέλλες, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε ταυτόχρονα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση επαναβεβαίωσε ότι επιθυμεί την παραμονή του Ταμείου, όπως  είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Αύγουστο.

riknews 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top