ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναφορά στο κυπριακό έκανε η Χίλαρι στους ομογενείς

Αναφορά στο κυπριακό έκανε η Χίλαρι στους ομογενείς

Στο κυπριακό αναφέρθηκε η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2016, Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εβδομαδιαίας Ελληνοαμερικανικής εφημερίδας “Greek News.

Το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ με τίτλο «χλιαρή η τοποθέτηση της Χίλαρι για το κυπριακό», αναφέρεται σε εκδήλωση που διοργανώθηκε για την οικονομική ενίσχυση της προεκλογικής εκστρατείας της κ. Κλίντον από τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Ντένις Μίλ και παρευρέθηκαν σημαίνοντες παράγοντες της Ομογένειας.

Σύμφωνα με τη Greek News, η κ. Κλίντον στην ομιλία της επαίνεσε την Ελλάδα για όσα πολύ σημαντικά κάνει για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, παρότι η χώρα βρίσκεται στη δίνη μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Η Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση στην Τουρκία και τις πολιτικές που ακολουθούνται από τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Είπε ότι έχει αλλάξει πολύ από τότε που τον συνάντησε για πρώτη φορά ως δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, σε μια διάσκεψη για τη θρησκευτική ελευθερία.

Η κ. Κλίντον αναφέρθηκε επίσης στο κυπριακό, επισημαίνοντας τη σημασία της ένταξής της στην ΕΕ. Είπε στο ακροατήριο ότι το κυπριακό θα παραμείνει σημαντική πρόκληση και ένα θέμα που θα την ασχοληθεί σοβαρά.

"Βάζοντας την Κύπρο στην ΕΕ δημιουργήθηκε μία υποστήριξη που δύσκολα παραγνωρίζεται. Είναι κάτι που αποτρέπει το στάτους κβο. Διότι το στάτους κβο δεν είναι επαρκές. Πρέπει να προσπαθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε για να επιτευχθεί μια τελική διευθέτηση που θα σημάνει το τέλος της παρουσίας των τουρκικών στρατευμάτων και ότι οι κοινότητες θα πρέπει και πάλι να ζουν στους αντίστοιχους τομείς τους και να εργάζονται μαζί όπου είναι δυνατόν. Κάτι που κατ’ ακρίβεια έκαναν για πολλά - πολλά χρόνια πριν», είπε.
 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο εθνικός πρόεδρος της προεκλογικής της εκστρατείας, John Podesta, πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκου επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον και ανώτερος σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα. Ο Τζο Ποντέστα, Ελληνοαμερικανός από την μητέρα του, η οποία κατάγεται από την Αρκαδία, μίλησε στην εκδήλωση.

Την κ. Κλίντον παρουσίασε στο ακροατήριο ο Αντι Μανάτος, Πρόεδρος της Συντονιστικής Προσπάθειας Ελλήνων, πρώην υφυπουργός Εμπορίου στην κυβέρνηση του προέδρου Τζίμι Κάρτερ και προσωπικός φίλος των Κλίντον. Όπως αναφέρει η «Greek News», ο Αντι Μανάτος εξήρε το ρόλο που ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον έπαιξε στο Κυπριακό, ανοίγοντας το δρόμο για την ένταξη της  Κύπρου στην ΕΕ.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top