ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισότιμη συμμετοχή δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο ΓεΣΥ απαιτεί ο ΠΙΣ

Ισότιμη συμμετοχή δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο ΓεΣΥ απαιτεί ο ΠΙΣ

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) “δεν θα συναινέσει στην εφαρμογή του οποιουδήποτε Εθνικού Σχεδίου Υγείας το οποίο δεν θα προνοεί την ισότιμη συμμετοχή του κρατικού και ιδιωτικού τομέα”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του.

Αναφέρει, επίσης, ότι οι εξαγγελίες του Υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, “δεν βασίζονται σε οποιεσδήποτε ορθολογιστικά τεκμηριωμένες μελέτες και αποτελούν καθαρά την επιβολή μιας επιπλέον πρόχειρης φορολογίας χωρίς να καταδεικνύεται η πραγματική ωφελιμότητα μιας τέτοιας πολιτικής”.

Οι εξαγγελίες αυτές, συνεχίζει, "είναι εντελώς αντίθετες με τους υφιστάμενους σχεδιασμούς οι οποίοι προνοούσαν τη συμμετοχή τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα στο ΓεΣΥ, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή ποιοτικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προς τους συμπολίτες μας με την ελεύθερη επιλογή νοσηλευτηρίου και επαγγελματιών υγείας”.

Διερωτάται, ακόμη, “πώς οι αρμόδιοι πολιτικοί προϊστάμενοι έχουν καταλήξει σε αυτήν την απόφαση, χωρίς να υπάρχει εκ των προτέρων διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους και ενδιαφερόμενους κοινωνικούς εταίρους και κυρίως φυσικά με τον ΠΙΣ όταν μέχρι πρόσφατα δήλωναν δημόσια ότι με την αύξηση των ασθενών στα κρατικά νοσηλευτήρια στο 80% του συνολικού πληθυσμού, δημιουργήθηκαν σοβαρά δομικά προβλήματα στην εύρυθμη εξυπηρέτηση των ασθενών μας”.

Ο ΠΙΣ θεωρεί ότι “εάν η πολιτεία προχωρήσει στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής, τότε ο τομέας της υγείας θα έχει να αντιμετωπίσει ακόμη περισσότερα και σοβαρότερα προβλήματα από αυτά που υπάρχουν σήμερα και θα ενταφιαστούν οι οποιεσδήποτε προοπτικές δυναμικής ανάπτυξης του τομέα υγείας”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top