ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H Ελένη Θεοχάρους στο ΤhemaOnline: «Δεν έχω ανάγκη κανένα και τίποτα, ούτε η Προεδρία της ΚΔ είναι δέλεαρ για εμένα»

H Ελένη Θεοχάρους στο ΤhemaOnline: «Δεν έχω ανάγκη κανένα και τίποτα, ούτε η Προεδρία της ΚΔ είναι δέλεαρ για εμένα»

Απάντησε ξεκάθαρα από το Στρασβούργο η Ελένη Θεοχάρους σε όσους την χαρακτηρίζουν λυσοφοβική στο κυπριακό και ότι στοχεύει στην διεκδίκηση της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας το 2018

"Εγώ θα ψηφίσω την συμφωνία, εάν κατοχυρώνει τα δικαιώματα του κυπριακού λαού και εφαρμόζεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο", τόνισε η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους στο ΤhemaOnline.

Χαρακτηριστικά είπε ότι "ούτε λυσοφοβική είμαι ούτε θα κτίσω καριέρα πάνω στη μη λύση του κυπριακού, δεν έχω ανάγκη κανένα και τίποτα, ούτε και η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι δέλεαρ για εμένα. Έχω ζήσει μία ζωή που οι άλλοι θα χρειαστούν δέκα ζωές για να την φτάσουν και αυτό σας το λέω χωρίς υπερβολή δεν έχω ανάγκη από τίποτα. Αν λυθεί το κυπριακό θα αποχωρήσω και από την πολιτική και ούτε θα με ξαναδείτε. Όσο αφορά όμως το ζήτημα μίας κακής λύσης ή κακής συμφωνίας δεν θα κλείσω το στόμα. Θα επισημάνω τα σημεία και ο λαός ας αποφασίσει από εκεί και πέρα. Αν φτάσαμε στο σημείο να εξαγοράζονται συνειδήσεις και νομίζουμε ότι με τη λύση θα γίνουμε όλοι πλούσιοι είμαστε άξιοι της τύχης μας".

Σχολιάζοντας την απόφαση της Κυβέρνησης να αιτηθεί την αναγνώριση της τουρκικής γλώσσας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ότι "μπορούν να αναγνωριστούν στην ΕΕ τα τουρκικά και θα είναι μία κίνηση καλής θέλησης από τη Λευκωσία». Διερωτήθηκε ωστόσο ποια πράξη καλής θέλησης έκανε η Τουρκία, μέχρι τώρα από αυτές που θα καλυτερεύσουν το κλίμα. Μήπως έχει επιστρέψει την Αμμόχωστο ή αναγνώρισε την Κυπριακή Δημοκρατία.

 Με καυστικό ύφος έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι "στο τέλος θα της μείνει και η τουρκική γλώσσα και άλυτο το κυπριακό". "Έχω την εντύπωση ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα δεχθούν να ανοίξει το κεφάλαιο για να εισαγάγουν την τουρκική γλώσσα, διότι είναι πολύ διεξοδική η διαδικασία, εάν δεν υπάρξουν Τουρκοκύπριοι Ευρωβουλευτές, δεν υπάρχει η δυνατότητα. Είναι κάτι που δεν θα συμβεί στην πενταετία που διανύουμε. Θα είναι άσκοπο δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί έγινε". Ερωτηθείσα για το τι αναμένει από την Ολλανδική Προεδρία για το κυπριακό είπε ότι "τίποτε δεν περιμένουμε. Είναι ένα στημένο παιχνίδι στην ΕΕ. Είναι ισορροπίες συμφερόντων, εάν δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς τις συγκυρίες που υπάρχουν, κάτι που δεν κάνουμε, σίγουρα δεν θα υπάρχει καμία διαφοροποίηση, επειδή αναλαμβάνει την Προεδρία η Ολλανδία. Είναι η Λευκωσία που καθορίζει την στάση της ΕΕ. Εάν μπει και η Ολλανδία στο κλίμα ότι είναι όλα μέλι γάλα η δράση των βουλευτών θα εξουδετερωθεί."

Tέλος αφήνει το ενδεχόμενο συμμετοχής του κινήματος της στις Βουλευτικές λέγοντας ότι " το κίνημα είναι αποφασισμένο να παλέψει για να είναι παρόν σε όποια διαδικασία απαιτηθεί.

Έχουμε κάνει έκκληση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις που αγωνιούν προς μία σωστή λύση του κυπριακού να συνενωθούμε όλοι σε ένα αραγές μέτωπο, ισχυρό, που θα αντιμετωπίσει την δημιουργία πιθανότητα μίας μονοκομματικής βουλής, από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ και η οποία θα βοηθήσει ουσιαστικά στην εξέλιξη των γεγονότων.

Ανταπόκριση από Στρασβούργο

Χριστιάνα Τσαγγάρη

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top