ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Θεοχάρους: «Στο Νταβός δεν αναβαθμίστηκε μόνο το ψευδοκράτος, αλλά ταυτοχρόνως, υποβαθμίστηκε ο ΠτΔ σε Κοινοτάρχη»

Ε. Θεοχάρους: «Στο Νταβός δεν αναβαθμίστηκε μόνο το ψευδοκράτος, αλλά ταυτοχρόνως, υποβαθμίστηκε ο ΠτΔ σε Κοινοτάρχη»

«Οι Τούρκοι πέτυχαν απολύτως όλους τους στόχους που έθεσαν για το φόρουμ».

Ανακοίνωση τύπου εξέδωσε την Παρασκευή (22/01) η Ελένη Θεοχάρους σχετικά με τα όσα παρουσιάστηκαν στο Νταβός, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως προκύπτουν αρκετά ερωτηματικά και για την συγκατάβαση του ΑΚΕΛ. 

«Στο Νταβός δεν αναβαθμίστηκε μόνο το ψευδοκράτος, αλλά ταυτοχρόνως, υποβαθμίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε Κοινοτάρχη.  Ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών και ο εν Κύπρω εκπρόσωπος του,  Έιντε  δεν τον προσφώνησαν ως Πρόεδρο τον Νίκο Αναστασιάδη ενώ στο πάνελ της συζήτησης δεν έγινε αναφορά ούτε μία φορά στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ευρωβουλευτής Δρ. Ελένη Θεοχάρους και προσθέτει «Ο  Ακιντζί όχι μόνο αναβαθμίστηκε σημαντικά  αλλά ταυτοχρόνως προώθησε τις τουρκικές θέσεις τονίζοντας ότι για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου υπάρχει μόνο μία επιλογή: Να περάσει αγωγός προς την Τουρκία. Στην ουσία ξεκαθάρισε ότι και ο παράνομος αγωγός μεταφοράς νερού από την Τουρκία θα χρησιμοποιηθεί για την πλήρη υδατική εξάρτηση της Κύπρου από την χώρα «στην οποία ανήκει το ψευδοκράτος».

Το τραγικό είναι ότι την ίδια ώρα, που λειτουργούσε το σκηνικό αναβάθμισης του ψευδοκράτους και υποβάθμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας,  ο Πρόεδρος αγνόησε την σαφή  δήλωση της Άγκυρας ότι « από την λύση θα  προκύψει  μια νέα χώρα, ομόσπονδη, που   δεν θα είναι η Κυπριακή Δημοκρατία». Την θέση αυτή  υποστήριξε στο Στρασβούργο ο Τούρκος Μόνιμος Αντιπρόσωπος Σελίμ Γιενέλ.  Δυστυχώς,  και το ΑΚΕΛ έσπευσε να δώσει άλλοθι στην Τουρκία. Όταν -τονίζει η  κ. Θεοχάρους - ρωτήθηκε σχετικά,  ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, είπε ότι η δική του θέση είναι περί της μετάλλαξης του υφιστάμενου κράτους και ότι όντως δεν θα ονομάζεται Κυπριακή Δημοκρατία».

 Η Δρ. Θεοχάρους καταλήγει: «Να υποθέσουμε ότι και το ΑΚΕΛ θεωρεί ήδη εκλιπούσα την Κυπριακή Δημοκρατία; Είμαστε σίγουροι ότι ο κάθε πατριώτης είναι αντίθετος με τη διάλυση του κράτους. Γιατί ακόμη και οι μη γιατροί γνωρίζουν ότι οι μεταλλάξεις  συνήθως οδηγούν  σε συγγενείς ανωμαλίες ».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top