ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς η Λιάνα Κανέλλη εξέθεσε το ΑΚΕΛ και γιατί έκανε την Θεοχάρους να «ντρέπεται» - ΒΙΝΤΕΟ

Πώς η Λιάνα Κανέλλη εξέθεσε το ΑΚΕΛ και γιατί έκανε την Θεοχάρους να «ντρέπεται» - ΒΙΝΤΕΟ

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη σε συνέντευξη που παραχώρησε προ 20 περίπου ημερών κατάφερε να κάνει δυο πράγματα ταυτόχρονα.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Πρώτον να εκθέσει το ΑΚΕΛ και δεύτερον να κάνει την Θεοχάρους και όλους τους «απορριπτικούς» να «ντρέπονται».

Πριν όμως εξηγήσουμε πως κατάφερε να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα ανακοίνωσης του ΚΚΕ με ημερομηνία 1/4/2004 για να μπούμε στο κλίμα:

 «Η κατάθεση του σχεδίου για το Κυπριακό από τον ΓΓ του ΟΗΕ αποτελεί ένα τελεσίγραφο αποδοχής μιας "νέας κατάστασης πραγμάτων", τετελεσμένων αποφάσεων που φέρουν τη σφραγίδα της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων... Καθιερώνεται ένα ιδιόμορφο καθεστώς κράτους, μοναδικό στα χρονικά του διεθνούς δικαίου, που αποτελεί μια συγκαλυμμένη μορφή συνομοσπονδίας και μια συγκαλυμμένη διχοτόμηση. Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι το «σχέδιο Ανάν», με όποιες επιμέρους τροποποιήσεις κι αν γίνουν, δεν μπορεί να αποτελέσει καμιά βάση για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.»

Την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015  ο Γ.Γ του ΚΚΕ Δήμητρης Κουτσούμπας μετά από επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κύπρο, σε συνέντευξη του στον «Ριζοσπάστη» ρωτήθηκε:

«Κύριε Κουτσούμπα, επειδή κατά την πρόσφατη κάθοδό σας στην Κύπρο στην ομιλία σας είχε επισημανθεί ότι δεν είχατε αναφερθεί στη διζωνικότητα της λύσης, θα θέλατε να μας κάνετε ένα σχόλιο όσον αφορά τις θέσεις του Κόμματος επί αυτού του θέματος;».

Η απάντηση του Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ ήταν η εξής:

«Δεν έχει αλλάξει η σταθερή θέση του Κόμματός μας επ' αυτού. Αυτό που θα ήθελα να σχολιάσω με αφορμή την ερώτησή σας είναι ότι διαφωνούμε με όσες δυνάμεις προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την έννοια της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας για να περάσουν άλλες αντιλήψεις. Ουσιαστικά μιλούν για δύο συνιστώντα κράτη, που δε δίνουν βιώσιμη και σωστή λύση στο κυπριακό ζήτημα».

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη την Δευτέρα 4/1/2016, βρισκόταν καλεσμένη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την μεσημβρινή εκπομπή «Αταίριαστοι».

Η συζήτηση είχε περιστραφεί γύρω από τα εσωτερικά προβλήματα της Ελλάδας φτάνοντας όμως σε κάποια φάση και στην Κύπρο.

«Η πατρίδα δεν είναι φέιγ βολάν σαν το “δεν ξεχνώ” της Κύπρου. Αυτή την στιγμή η Κύπρος πάει να κλείσει και να τελειώσει ανοίγοντας ασκούς του Αιόλου με τρόπο όπου το σχέδιο Ανάν, θα μοιάζει αγιογραφία… Συνεχίζεται η εισβολή και η κατοχή ως έννοιες μη κουβεντιαζόμενες… Μιλάνε κάποιοι για τον ελληνισμό και την Ελλάδα και την Κύπρο αυτή την στιγμή την παίζει στο μπεγλέρι του ο Ακιντζί!».

Ακούγοντας λοιπόν το ΚΚΕ μέσα από την Λιάνα Κανέλη, κάνει την Ελένη και τους υπόλοιπους ομοϊδεάτες της να ντρέπονται για την μετριοπάθεια που δείχνουν στην ρητορική και τις απόψεις τους…

Επιπλέον όμως προκύπτει και ένα μεγάλο πολιτικό και ηθικό ζήτημα.

Αν στην Κύπρο, η Ελένη, ο Νικόλας, ο Λιλλήκας,  ο Σιζόπουλος, ο Συλλούρης και ο Περδίκης φέρουν από το ΑΚΕΛ – και τον ΔΗΣΥ - την ταμπέλα των απορριπτικών, των διχοτομιστών , των λυσοφοβικών ακόμη και των ακροδεξιών, τότε το ΚΚΕ που λέει ακριβώς τα ίδια πράματα με όλους αυτούς, τι είναι;

Ας μας απαντήσει το ΑΚΕΛ…

Δείτε το βίντεο (από το 8:21 όπου αρχίζει να μιλάει για την Κύπρο):

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top