ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Δεν θα γίνουμε όμηροι των οργανωμένων συμφερόντων

Τσίπρας: Δεν θα γίνουμε όμηροι των οργανωμένων συμφερόντων

«Όσοι μιλούν για τη χειρότερη συμφωνία, μάλλον έχουν ξεχάσει τι περιελάβανε το 1ο και το 2ο μνημόνιο»

Ο αγώνας για την αλλαγή δεν είναι θεωρίες σε βιβλία, αλλά καθημερινή πράξη, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην αποψινή του ομιλία στην κεντρική εκδήλωση στο Τάε Κβο Ντο,με προμετωπίδα το σύνθημα: «Ένας χρόνος Αριστερά, Ένας χρόνος μάχη. Προχωράμε».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μάχη εναντίον της ολιγαρχίας και της διαπλοκής και υπογράμμισε ότι «δεν θα γίνουμε όμηροι ούτε των εκβιαστών ούτε των οργανωμένων συμφερόντων».

«Αμετανόητοι και δογματικοί προσπαθούν να στήσουν σενάρια εκτροπής και επιχειρούν να ρίξουν μία κυβέρνηση που εξελέγη πριν από τέσσερις μήνες. Όσο και αν παλεύουν, η κυβέρνηση αυτή θα προχωρήσει και θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Θα κλείσει η αξιολόγηση και θα έρθει η ρύθμιση του χρέους. Θα κουραστούν κάποιοι να βρίσκονται στις θέσεις της αντιπολίτευσης» είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Ευτυχώς που πήραμε την ευθύνη και δεν αφήσαμε τη χώρα στα “χέρια” του κ. Σαμαρά. Θράσος να μιλούν για τη δική μας διαπραγμάτευσης, όταν αυτοί στο "ναι, σ’ όλα" έριξαν το ΑΕΠ της χώρας κατά 25% σε μόλις 4 χρόνια. Κάποιοι αγροτο-συνδικαλιστές ήταν υπέρ του «ναι» και τώρα είναι εναντίον των μέτρων. Όσοι μιλούν για τη χειρότερη συμφωνία, μάλλον έχουν ξεχάσει τι περιελάβανε το 1ο και το 2ο μνημόνιο. Δεν θυμούνται τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια».

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση είπε: «Αφού φέσωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία, τώρα μας κουνούν το δάχτυλο, μας ζητούν τα ρέστα και αρνούνται να προτείνουν εναλλακτικά μέτρα. Ο ελληνικός λαός δεν τρώει κουτόχορτο. Ο λαός θυμάται και γνωρίζει καλά ότι “στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σχοινί”.

Η συμφωνία έχει δυσκολίες, περιλαμβάνει δύσκολες αποφάσεις, αλλά εμπεριέχει την προοπτική εξόδου από την κρίση. Δεν περιλαμβάνει υψηλά πλεονάσματα, που είναι το άλλο όνομα της λιτότητας. Ανοίγει το δρόμο για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που θα είναι η μάχη των μαχών για την κυβέρνηση της Αριστεράς».

«Πιστεύει κανείς ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα έδινε μάχη για τη σωτηρία των κόκκινων δανείων; Όχι, γιατί δεν έχουν αυτές τις αξίες. Εμείς ξέρουμε τις αγωνίες του απλού λαού γιατί αυτοί μας στήριξαν. Ο Μητσοτάκης εξελέγη από τα βόρεια προάστια» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα συνεχίσουμε στον δρόμο της μάχης, φροντίζοντας να διασφαλίσουμε συνθήκες σταθερότητας και να κερδίζουμε βήμα – βήμα για τον ελληνικό λαό. Αυτοί που παραδόθηκαν αμαχητί στους δανειστές, η συμμαχία του "ναι", τους βλέπουμε να συσπειρώνονται για να μας γυρίσουν πίσω στα χρόνια της διαφθοράς, της ανομίας των ισχυρών και της αφαίμαξης των πολλών. Τους βλέπουμε να βρίσκονται πλάι – πλάι με τους πιο αντιδραστικούς κύκλους της Ευρώπης και να κρύβονται πίσω από το ΔΝΤ» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Κύριε Μητσοτάκη δεν γίνεται να είστε και με τις κινητοποιήσεις και με το ΔΝΤ. Τους καλούμε να πουν ποια είναι η πρότασή τους για το ασφαλιστικό και τους αγρότες» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν γίνεται σε μία χώρα με λιγότερο από 4 εκατ. ενεργό πληθυσμό να στηρίζονται 2,5 εκατ. συνταξιούχοι. Κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε το ύψος των συντάξεων. Προτείνουμε το βάρος της αναγκαίας αλλαγής να το μοιραστούμε με κοινωνική δικαιοσύνη. Επιλέγουμε να μαζέψουμε τους πόρους όχι από περικοπές, αλλά από μία μικρή αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, που προς τιμήν τους, δέχονται και οι ίδιοι» ανέφερε ο πρωθυπουργό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



Μολότοφ, κροτίδες, επιθέσεις και... συλλήψεις - Παρατράγουδα σε διάφορες πόλεις τη νύχτα της Ανάστασης

Μολότοφ, κροτίδες, επιθέσεις και... συλλήψεις - Παρατράγουδα σε διάφορες πόλεις τη νύχτα της Ανάστασης

Τα μέλη της Αστυνομίας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν διάφορα περιστατικά παγκύπρια κατά το τελευταίο τριήμερο της Μεγάλης Εβδομάδας που αφορούσαν οχληρία, ρίψη κροτίδων, άναμμα λαμπρατζιών και άλλα αδικήματα που σχετίζονταν με τη νεανική παραβατικότητα. Επίσης, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ανταποκρίθηκαν σε αρκετές κλήσεις που αφορούσαν πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top