ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός σε Γαλλία και Βρετανία: Εκκενώθηκαν σχολεία μετά από απειλές για βόμβες

Συναγερμός σε Γαλλία και Βρετανία: Εκκενώθηκαν σχολεία μετά από απειλές για βόμβες

Tηλεφωνήματα που έγιναν στην αστυνομία μιλούν για εκρηκτικούς μηχανισμούς σε έξι λύκεια της γαλλικής πρωτεύουσας - 14 σχολεία σε Λονδίνο, Μπιρμινγχαμ και Κορνουάλη δέχτηκαν επίσης ανάλογες απειλές

Σε συναγερμό βρίσκονται οι γαλλικές αρχές έπειτα από τηλεφώνημα για βόμβα σε έξι Λύκεια του Παρισιού.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro", οι μαθητές των σχολείων εκκενώνουν τα κτίρια. Πρόκειται για τα λύκεια Henri IV, Louis Le Grand, Condorcet, Fénelon et Montaigne. Ηδη έχουν σπεύσει στα σχολεία πυροτεχνουργοί.

Μέχρι στιγμής, ένα ύποπτο πακέτο που θα μπορούσε να είναι ένα σακίδιο εγκαταλελειμμένο, εντοπίστηκε από τις γαλλικές αρχές δίχως όμως να διευκρινίζεται το Λύκειο στο οποίο βρέθηκε.

Μετά τα τυφλά χτυπήματα των ισλαμιστών τρομοκρατών του Νοεμβρίου, η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής. Χτες, ο επικεφαλής της Europol προειδοποίησε πως η υπηρεσία διαθέτει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως στη Γαλλία.

Εκτός από τη Γαλλία, και η Βρετανία βρίσκεται σε συναγερμό . Η χώρα του Ντέιβιντ Κάμερον έλαβε έκτακτα μέτρα μετά την απόφαση του Λονδίνου να βομβαρδίσει και αυτό θέσεις του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ.

Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, 14 σχολεία στη Βρετανία δέχτηκαν ανώνυμο τηλεφώνημα για βόμβα. Οι μαθητές εκκένωσαν τα κτίρια. Πρόκειται για έξι σχολεία στο Μπίρμινγχαμ, τέσσερα στο Λονδίνο και τέσσερα στην Κορνουάλη. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, εκκενώθηκαν τα σχολεία Oldbury Academy, Holly Lodge High, Bristnall Hall Academy, George Slater High School, Earls High School και  Four Dwellings Upper School.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top