LIKE ONLINE

Αυτό το ξέρεις; Το κόκκινο υγρό στο μαγειρεμένο κρέας δεν είναι αίμα αλλά…

Αυτό το ξέρεις; Το κόκκινο υγρό στο μαγειρεμένο κρέας δεν είναι αίμα αλλά…

Δεν είναι αυτό που νομίζετε!

Αυτός ο κόκκινος χυμός που συχνά βλέπουμε σε ένα κομμάτι κρέας που έχει μαγειρευτεί, δεν είναι αίμα όπως πολλοί υποθέτουν.Άλλωστε, η μεγαλύτερη ποσότητα αίματος του κρέατος όπως και οποιαδήποτε άλλα συστατικά εντός του μυϊκού ιστού, φεύγουν κατά το μαγείρεμα.

Το κόκκινο υγρό, αντ ‘αυτού, είναι ένα μίγμα από νερό και μια πρωτεΐνη που ονομάζεται μυοσφαιρίνη, σκοπός της οποίας είναι να βοηθήσει το οξυγόνο να μεταφερθεί σε μυϊκά κύτταρα. Η μυοσφαιρίνη είναι χρωματισμένη με ένα βαθύ κόκκινο κι έτσι, όσο περισσότερη μυοσφαιρίνη έχει το κρέας, τόσο πιο κόκκινο είναι.

Έτσι, ουσιαστικά όσο περισσότερο συναντάτε αυτό το κόκκινο χρώμα στο μαγειρεμένο κρέας, θα πρέπει τόσο πιο σίγουροι να αισθάνεστε για την ποιότητα του κρέατος που τρώτε…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top