Βόμβα από την Daily Express: «Τζιχαντιστές στη Συρία μέσω Κύπρου…» Επικαλείται Κύπριο αξιωματούχο

Βόμβα από την Daily Express: «Τζιχαντιστές στη Συρία μέσω Κύπρου…» Επικαλείται Κύπριο αξιωματούχο

Την Κύπρο ως ενδιάμεσο σταθμό για τη μετάβασή τους στη Συρία έχουν επιχειρήσει να χρησιμοποιήσουν δυνητικοί τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Express.

 Η εφημερίδα αναφέρει ότι την τελευταία διετία 18 άτομα έχουν εμποδιστεί από το να μεταβούν στη Συρία μέσω Κύπρου – οκτώ Βρετανοί, επτά Γάλλοι, δύο Σουηδοί και μια Ολλανδή.
 
Ωστόσο, άλλοι οκτώ Βρετανοί, πέντε Αυστραλοί και δύο Φινλανδοί φέρονται να έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν το ύποπτο ταξίδι, με πολλούς από αυτούς να πιστεύεται ότι ήθελαν να ενταχθούν στην ισλαμιστική οργάνωση, σύμφωνα πάντα με την Express.
 
Η εφημερίδα επικαλείται ανώνυμο Κύπριο αξιωματούχο που αναφέρει ότι οι προαναφερθείσες περιπτώσεις απασχόλησαν τις αρχές από τις αρχές του 2014 και μετά και ότι η «μεγάλη πλειοψηφία» αυτών των ανθρώπων ήταν «Ευρωπαίοι πολίτες ισλαμικής καταγωγής».  
 
Το δημοσίευμα προσθέτει ότι οι κυπριακές αρχές έχουν ενισχύσει τους ελέγχους ασφαλείας στα σημεία διέλευσης στα κατεχόμενα εν μέσω ανησυχιών ότι αυτή είναι μία διαδρομή που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να φτάσουν μέσω Τουρκίας στη Συρία επίδοξοι τρομοκράτες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Πρώτη δήλωση του Χαμενεΐ μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στο Ιράν: «Η τιμωρία συνεχίζεται» - Αλματώδης αύξηση των τιμών του πετρελαίου

Live: Πρώτη δήλωση του Χαμενεΐ μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στο Ιράν: «Η τιμωρία συνεχίζεται» - Αλματώδης αύξηση των τιμών του πετρελαίου

Το Ιράν ένα βήμα πριν κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, συναγερμός για το διεθνές εμπόριο. Προειδοποίηση στις ΗΠΑ για «υψηλό κίνδυνο τρομοκρατικής απειλής» μετά τα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE