ΕΛΛΑΔΑ

Η μεγαλύτερη απεργία επί ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός και ξεκινά σε λίγες ώρες

Η μεγαλύτερη απεργία επί ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός και ξεκινά σε λίγες ώρες

Έφτασε δυστυχώς και αυτή η μέρα. Η μέρα που οι προ διετίας ψηφοφόροι του τόσο υποσχόμενου ΣΥΡΙΖΑ, δεν πίστευαν ότι θα έρθει ποτέ. Σε αυτή τη μέρα λοιπόν, θα λάβει μέρος η μεγαλύτερη απεργία επί ΣΥΡΙΖΑ, εναντίον του νέου μνημονίου και των επιβολών του και αναμένεται να ξεχειλίζει από οργή, όσο καμία προηγούμενη.

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται από τα μεσάνυχτα η Ελλάδα, λόγω της Γενικής Απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Με τα αιτήματα της απεργίας συντάσσονται ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 11.00.

Συμμετέχουν, επίσης, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί, γιατροί, οδοντίατροι, δικαστικοί επιμελητές, χημικοί, διατροφολόγοι, γεωτεχνικοί, κτηνίατροι).

ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ καλούν εργαζόμενους, ανέργους, νέους και συνταξιούχους που θίγονται από τον «οδοστρωτήρα» του ασφαλιστικού στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 11π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Χωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10: 30 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ.

Επίσης, στις 10.30 έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν οι εργαζόμενοι της Βορείου Ελλάδας να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό , το φορολογικά και τα μέτρα του μνημονίου. Με τις στολές και τις οικογένειες τους θα μεταβούν στο συλλαλητήριο 2.000 μεταλλωρύχοι από τα μεταλλεία των Σκουριών.

Οι αγρότες  συσκέπτονταν αργά το απόγευμα στην Κατερίνη για να αποφασίσουν αν θα κατέβουν μαζικά στα συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης η θα μεταβούν αντιπροσωπείες του από τα μπλόκα της Κορινθίας και της Κεντρικής Ελλάδος .

Πάντως αύριο τα μπλόκα θα μείνουν ανοιχτά ( όλη μέρα ή τις πρωινές ώρες) για να διευκολυνθούν οι πολίτες να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια της χώρας .

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της εναντιώνεται στο «τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο, απέναντι σε όλα αυτά που αποφασίζουν ερήμην μας, απέναντι σε όλα αυτά που καταστρέφουν το μέλλον και των παρόντων και των επόμενων γενεών».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έθεσαν σε διαθεσιμότητα καθηγητή στη Λεμεσό που φέρεται να φίλησε μαθήτρια στο στόμα

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 52χρονου στο Παραλίμνι

Στην Αστυνομία οι πρώτες υποθέσεις για ψευδείς μετοικίσεις εκλογέων - Πού προκύπτει το πρόβλημα

E-kalathi: Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες - Αξιολογούνται οι προσφορές - Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες

Εκπρόσωπος της Κομισιόν: Λάθος η απαγόρευση της σημαίας ΕΕ στη Eurovision



Ολγκίν: Ενημέρωσε ΠτΔ για τις αποφάσεις της - Ετοιμάζει αναφορά προς ΓΓ ΟΗΕ

Ολγκίν: Ενημέρωσε ΠτΔ για τις αποφάσεις της - Ετοιμάζει αναφορά προς ΓΓ ΟΗΕ

Δεν θα σταματήσει να πιέζει για διάλογο μέχρι την τελευταία στιγμή, είπε τη Δευτέρα η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, καθώς ανακοίνωσε ότι η αποστολή της φτάνει στο τέλος της και ότι θα ενημερώσει τις επόμενες τον Αντόνιο Γκουτέρες για τις επαφές της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top