Απόπειρα φόνου στη Λεμεσό: Καταζητείται 44χρονος Ουκρανός – Κατέχει ψηλή θέση σε εγκληματική οργάνωση
Η αστυνομία ξετυλίγει το κουβάρι της απόπειρας φόνου στη Λεμεσό, με φόντο εγκληματική οργάνωση που δρα και στην Κύπρο.
Παράλληλα έχει απαγορευθέι από τις ρωσικές αρχές, ο απόπλους Aleksei Navalny, συμμάχου του Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης και σταυροφόρου απέναντι στη διαφθορά, με τον οποίο είναι στενός συνεργάτης ο Kulachenkov.
Ο Kulachenkov, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Νavalny στο παρελθόν, συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο της Λευκωσίας, στις 24 Ιανουαρίου, όπως ανέφερε η δικηγόρος του, Νικολέττα Χαραλαμπίδου, στο RFE / RL.
Η κίνηση αυτή φαίνεται να είναι η τελευταία προσπάθεια από τις ρωσικές αρχές να πιέσει τον Navalny και την οργάνωσή του, το «Ταμείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς», η οποία έχει κάνει εντατική έρευνα για τις καταγγελίες περί διαφθοράς στην οποία εμπλέκονται ανώτερα κυβερνητικά στελέχη όπως ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Shoigu, ο Γενικός Εισαγγελέας Γιούρι Chaika, και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Η κα. Χαραλαμπίδου ενημέρωσε ότι είναι στο χέρι του Γενικού εισαγγελέα αν θα επιτρέψει την απέλαση και αναμένεται να αποφασίσει μέχρι τιτ 12 Φεβρουαρίου.
Χ.Α
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις