ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η έξυπνη κίνηση του Αβέρωφ με τους «άτακτους» βουλευτές του ΔΗΣΥ

Η έξυπνη κίνηση του Αβέρωφ με τους «άτακτους» βουλευτές του ΔΗΣΥ

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είναι ένας έξυπνος και χαρισματικός ηγέτης. Αυτό είναι μια πραγματικότητα την οποία οφείλει ο κάθε ένας να αναγνωρίσει, είτε είναι ψηφοφόρος του ΔΗΣΥ, είτε όχι.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Ο Αβέρωφ και κατ’ επέκταση ο ΔΗΣΥ κυβέρνησε στην πιο δύσκολη περίοδο της κυπριακής ιστορίας μετά το 1974. Στις εκλογές του Μάιου, το κυβερνών κόμμα, θα μετρήσει δυνάμεις μέσα σε ένα άκρως αρνητικό κλίμα για το ίδιο, λόγω των δύσκολων αποφάσεων που έλαβε για να σωθεί η οικονομία με αποτέλεσμα να πλήξει τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.

Παρόλα αυτά λόγω της διπλωματικής ικανότητας του Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΔΗΣΥ, κατάφερε να κυβερνήσει και να περάσει δύσκολα νομοσχέδια στην Βουλή, άλλοτε συνεργαζόμενος με το ΔΗΚΟ, κάποιες φορές με την ΕΔΕΚ ακόμα και με το ΑΚΕΛ (βλ. νόμος για εκποιήσεις).

Ο ΔΗΣΥ ωστόσο, παρουσίασε μια πραγματικά απογοητευτική εικόνα και για ακόμα έναν άλλον λόγο. Οι βουλευτές του, ο ένας μετά τον άλλον έκαναν πραγματικά ολισθήματα ολκής, πληγώνοντας ανεπανόρθωτα τον ΔΗΣΥ, αλλά και τον ίδιο τον Αβέρωφ.

Θεμιστοκλέους, Κυπριανού, Δίπλαρος εκ Λεμεσού και Χαμπουλλάς εκ των κοκκινοχωρίων έγιναν πρώτο θέμα στην επικαιρότητα και δεν ήταν για καλό λόγο.

Οι τέσσερις αυτοί βουλευτές κατακρίθηκαν σφόδρα από την κοινωνία, κάποιοι εξ αυτών μπορεί και να καθυβρίστηκαν. Ο ΔΗΣΥ στοχοποιήθηκε ως το κόμμα των μετρίων και των κατ΄εξακολούθηση παραπτωματιών.

Όλα αυτά ο Αβέρωφ τα γνωρίζει και επειδή είναι ένας έξυπνος άνθρωπος έκανε την πιο απλή κίνηση.

Δίνει το δικαίωμα στον λαό και στους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ να αποφασίσουν οι ίδιοι αν οι Θεμιστοκλέους, Κυπριανού, Δίπλαρος και Χαμπουλλάς είναι ή όχι αποδεκτοί και αυτό θα φανεί δημοκρατικά στην κάλπη καθώς και οι τέσσερις τους θα είναι υποψήφιοι.

Η μπάλα λοιπόν δημοκρατικά στην κοινωνία και στην βάση του ΔΗΣΥ και ο κάθε ένας εκεί θα αναλάβει τις ευθύνες του… 

Διαβάστε επίσης: 

Οι «αταξίες» των βουλευτών του ΔΗΣΥ και γιατί ο Αβέρωφ δεν είναι βλάκας - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top