ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτη πρόκληση από τους Τούρκους! Δεν άφησαν το αεροπλάνο του Τσίπρα να προσγειωθεί στη Ρόδο!

Απίστευτη πρόκληση από τους Τούρκους! Δεν άφησαν το αεροπλάνο του Τσίπρα να προσγειωθεί στη Ρόδο!

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού επιβεβαιώνει επί της ουσίας το επεισόδια με την Άγκυρα και τον εφοδιασμό του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στην Ρόδο, κατά την διάρκεια της πτήσης προς το Ιράν.

Πιο συγκεκριμένα το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «η Ελλάδα, δια της διπλωματικής οδού διαμαρτυρήθηκε εντονότατα στην Τουρκία για την άρνησή της να αποδεχτεί το σχέδιο πτήσης που της υποβλήθηκε, σχετικά με την μετάβαση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο Ιράν».

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου ήρθε μετά την έντονη αντίδραση της ΝΔ στην αποκάλυψη ότι η Τουρκία απαγόρεψε στο πρωθυπουργικό Embraer να σταματήσει για ανεφοδιασμό στο ελληνικό νησί της Ρόδου.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Χθες, μετά την αποκάλυψη για την πρωτοφανή αξίωση της Άγκυρας να αλλάξει πορεία το πρωθυπουργικό Embraer ήρθε η έντονη αντίδραση της ΝΔ με τον υπεύθυνο του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Κεφαλογιάννη να κάνει την παρακάτω δήλωση:

«Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μας γεμίζουν με εντονότατη ανησυχία.

Εάν πράγματι ισχύουν, αποδεικνύουν ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και προσωπικά ο πρωθυπουργός είναι ανίκανοι να προασπίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.

Ο κ. Τσίπρας υποχώρησε στην παράλογη και παράνομη απαίτηση της Τουρκίας, αλλάζοντας το αρχικό σχέδιο πτήσης. Επιπλέον, όμως,  απέκρυψε το γεγονός αυτό και δεν προέβη σε δημόσια καταγγελία.

Είναι εντυπωσιακή η αποσιώπηση και απόκρυψη της τουρκικής αυτής αυθαίρετης και προκλητικής συμπεριφοράς, επί θέματος που άπτεται κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Ζητούμε άμεση, επίσημη ενημέρωση από την Κυβέρνηση».

Η απάντηση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού στη ΝΔ

Η απάντηση του γραφείου του Πρωθυπουργού στη ΝΔ ήρθε αργά το βράδυ της Δευτέρας. Αυτή αναφέρει:

«Απάντηση στην ανακοίνωση του Υπεύθυνου του Τομέα Εξωτερικών της ΝΔ

Καλό θα ήταν, η απεγνωσμένη προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να ασκήσει αντιπολίτευση, να μην οδηγείται σε ανεύθυνα παιχνίδια, που αφορούν τις διεθνείς σχέσεις και την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να γνωρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας με τις αναγκαίες ενέργειες, και χωρίς κινήσεις εντυπωσιασμού και επικίνδυνες μεγαλοστομίες στα ΜΜΕ.

Η Ελλάδα, δια της διπλωματικής οδού διαμαρτυρήθηκε εντονότατα στην Τουρκία για την άρνησή της να αποδεχτεί το σχέδιο πτήσης που της υποβλήθηκε, σχετικά με την μετάβαση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο Ιράν. Στο σχετικό διάβημα διαμαρτυρίας υπογραμμίστηκε ότι αυτές οι αμφισβητήσεις είναι απολύτως απαράδεκτες και ανυπόστατες βάσει του Διεθνούς Δικαίου και των σχετικών συνθηκών.

Παράλληλα κατέστη σαφές στην Τουρκία, ότι δεν επρόκειτο να υποβληθεί νέο σχέδιο πτήσης, που να μην περιλαμβάνει την Ρόδο. Αντ’ αυτού, και προκειμένου να πραγματοποιηθεί το ταξίδι στου Ιράν, επελέγη νέο σχέδιο πτήσης, που παρέκαμπτε τελείως την Τουρκία.

Το νέο σχέδιο πτήσης μπορούσε να εκτελεστεί μόνο με ανεφοδιασμό του πρωθυπουργικού αεροσκάφους στην Αίγυπτο.

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να ζητά ενημέρωση για τα θέματα αυτά, πριν εκδώσει ανακοινώσεις, βασισμένες σε τίτλους ιστοσελίδων».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Επέβαινε σε μοτοσικλέτα ο στόχος της απόπειρας φόνου - Δείτε φωτογραφία από το σημείο

Επέβαινε σε μοτοσικλέτα ο στόχος της απόπειρας φόνου - Δείτε φωτογραφία από το σημείο

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04) στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top