ΕΛΛΑΔΑ

Ετοιμα τα 4 από τα 5 «hotspots» προσφύγων

Ετοιμα τα 4 από τα 5 «hotspots» προσφύγων

Τα τέσσερα από τα πέντε κέντρα καταγραφής προσφύγων (hotspots) στα νησιά και το ένα κέντρο επαναπροώθησης είναι έτοιμα και θα λειτουργήσουν άμεσα, όπως δήλωσαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το θέμα των σχετικών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι της ΕΕ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας διευκρίνισαν ότι το κέντρο καταγραφής στην Κω θα είναι έτοιμο εντός πέντε ημερών.

Όπως πρόσθεσαν, στη Σάμο, όπου λειτουργεί το κέντρο καταγραφής θα είναι έτοιμο στις 23 του μηνός, λόγω επέκτασης των εγκαταστάσεων, ενώ το κέντρο επαναπροώθησης των προσφύγων δεν θα αντικατασταθεί, αλλά θα υπάρξει προσθήκη σε αποθήκη του ΟΛΘ.

Ο Γ. Μουζάλας διευκρίνισε το κέντρο επαναπροώθησης των προσφύγων στα Διαβατά δεν θα αντικατασταθεί, αλλά θα επεκταθεί με κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου του ΟΛΘ.

«Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση. Αντιμετωπίσαμε αντίσταση σε δύο περιοχές, στην Κω και στα Διαβατά», σημείωσε ο Π. Καμμένος, που επισκέπτεται το Κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στο Σχιστό και στη συνέχεια θα μεταβεί σε Λέρο Χίο και Λέσβο, όπου οι εργασίες στα κέντρα καταγραφής έχουν ολοκληρωθεί.

Ετοιμα τα 4 από τα 5 κέντρα καταγραφής προσφύγων

Ο υπουργός Άμυνας έκανε επίσης αναφορά στην υπογραφή συμφωνίας με το Χαμόγελο του Παιδιού και την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία για την καταλληλότερη διαχείριση του θέματος των παιδιών προσφύγων που καταφθάνουν στα κέντρα καταγραφής.

Στη προσπάθεια στήριξης των παιδιών θα συμμετέχουν επίσης πιστοποιημένες μη κυβερνητικές οργανώσεις, ανέφερε ο επικεφαλής του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Μετανάστευσης, υποστρατήγος Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στη συνέντευξη συμμετείχαν, επίσης, οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Παναγιώτης Σγουρίδης.

Όλοι οι υπουργοί εξήραν τις ένοπλες δυνάμεις για την πολύ μεγάλη βοήθειά τους στην ολοκλήρωση των εργασιών, ώστε η χώρα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, γεγονός, όπως τόνισαν, που είναι προς το συμφέρον της.

Καμπανάκι από ΕΕ 

Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε στην Ελλάδα προθεσμία τριών μηνών για να εφαρμόσει 50 συστάσεις για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων και αποτελεσματικότερο έλεγχο των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά θα μπορούσαν να επιβληθούν έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα της ζώνης Σένγκεν για περίοδο εώς και δυο ετών.

Μπροστά στις πιέσεις αυτές, η κυβέρνηση ανέθεσε τον περασμένο μήνα στον στρατό τη δημιουργία πέντε κέντρων καταγραφής προσφύγων σε Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο και δύο κέντρων φιλοξενίας σε Σχιστό και Διαβατά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top