ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Νεοφύτου: «Ακόμη μια φορά ο λαϊκισμός κοστίζει»

Α.Νεοφύτου: «Ακόμη μια φορά ο λαϊκισμός κοστίζει»

«Αν τελικά κλείσουν οι υποδομές στη Λάρνακα και γίνουν νέες υποδομές στη Λεμεσό, τα λεφτά δεν θα τα πληρώσουν ούτε οι Λαρνακείς, ούτε οι Λεμεσιανοί, ούτε οι εταιρείες. Θα τα πληρώσει ο Κύπριος πολίτης στο σύνολό του» είπε.

Τα χρήματα για δημιουργία νέων υποδομών των εταιρειών ΕΝΙ, Total και Noble στο λιμάνι της Λεμεσού θα τα πληρώσει ο Κύπριος πολίτης, είπε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος έκανε λόγο για «τοπικούς λαϊκισμούς» με το λογαριασμό να πηγαίνει στον ανυποψίαστο πολίτη

Σε δηλώσεις το πρωί της Τρίτης (16/02), στα γραφεία του κόμματος, ο κ. Νεοφύτου εξήγησε πως στη βάση του συμβολαίου για το διαμερισμό των εσόδων από την παραγωγή φυσικού αερίου που υπάρχει με την Κυβέρνηση, τα έξοδα των εταιρειών αφαιρούνται από τα κέρδη.

«Αν τελικά κλείσουν οι υποδομές στη Λάρνακα και γίνουν νέες υποδομές στη Λεμεσό, τα λεφτά δεν θα τα πληρώσουν ούτε οι Λαρνακείς, ούτε οι Λεμεσιανοί, ούτε οι εταιρείες. Θα τα πληρώσει ο Κύπριος πολίτης στο σύνολό του» είπε.

Πρόσθεσε πως αν χρειαστεί να γίνουν νέες επενδύσεις, ύψους 5-6 εκ. ευρώ στη Λεμεσό, αυτά θα αφαιρεθούν από τα έσοδα που θα έπαιρνε το κράτος από την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου, όταν και εφόσον καταστεί εμπορεύσιμο.

«Ακόμη μια φορά ο λαϊκισμός κοστίζει», πέραν της δυσμενούς εικόνας που δημιουργείται στη χώρα, είπε ο κ. Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι «ξεκινήσαμε τα παλιά».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι στηρίζει την Κυβέρνηση στην προσπάθεια της να βρει λύση στο θέμα, ενώ έκανε παράλληλα αναφορά σε «παραδοξότητες και αντιφάσεις».

Διερωτήθηκε πώς μπορεί να είναι δήθεν καρκινογόνες οι δραστηριότητες των υποδομών των εταιρειών για τους Λαρνακείς και να μην είναι για τους Λεμεσιανούς.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επιχειρηματολογία ότι οι υποδομές για την ενέργεια είναι καταστροφικές για τους σχεδιασμούς, που περιλαμβάνουν μετατροπή του λιμανιού της Λάρνακας σε επιβατικό και τη δημιουργία μαρίνας.

«Ο νέος διαγωνισμός για να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής δεν ξεκίνησε καν» είπε ο κ. Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι οι διαδικασίες μπορεί να πάρουν 3-4 χρόνια.

Εξάλλου, είπε ότι οι συντεχνίες ΠΕΟ, ΔΕΟΚ και ΣΕΚ στέλνουν τους εργαζόμενους έξω από το Υπουργείο Συγκοινωνιών να διαμαρτυρηθούν προς την Κυβέρνηση, γιατί ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, τα κόμματα δηλαδή που στηρίζουν αυτές τις συντεχνίες «ψήφισαν να χάσουν 100-150 οικογένειες τις δουλειές τους».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εκπρόσωπο της ΠΕΟ, η οποία, όπως είπε, από την μια δίνει δίκαιο στους εργαζόμενους και από την άλλη λέει πόσο τεκμηριωμένη υπήρξε η στάση της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ στη Λάρνακα.

«Έχει όρια η ανοχή στον παραλογισμό» είπε ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος διερωτήθηκε αν ζει σε ευρωπαϊκή χώρα.

Οι δηλώσεις του κ. Νεοφύτου έγιναν μετά το πέρας της συνάντησης με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top