Τηλεφωνική συνομιλία είχε ο Ερντογάν με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας για τη Συρία

Τηλεφωνική συνομιλία είχε ο Ερντογάν με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας για τη Συρία

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν συνομίλησαν τηλεφωνικά αργά το βραδκαι είπαν ότι οι επιθέσεις της Ρωσίας και των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης βόρεια του Χαλεπιού ήταν ανησυχητικές, δήλωσαν πηγές στο γραφείο του Ερντογάν.


Λέγοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση στον πόλεμο στη Συρία ενόσω παραμένει στην εξουσία ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ, οι δύο ηγέτες ζήτησαν τον τερματισμό των πληγμάτων εναντίον αμάχων και την άρση των πολιορκιών. Πρόσθεσαν δε ότι οι επιθέσεις χειροτερεύουν την ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή.

Ο Ερντογάν και ο βασιλιάς Σαλμάν συζήτησαν επίσης τις επιθέσεις των Κούρδων μαχητών του PYD στην βόρεια συριακή πόλη Αζάζ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, και την απάντηση του τουρκικού στρατού με βομβαρδισμούς.

ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο Παρίσι ο ΠτΔ - Βλέπει Μακρόν και υπογράφουν συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης

Στο Παρίσι ο ΠτΔ - Βλέπει Μακρόν και υπογράφουν συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης

Με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν συναντάται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στο Παρίσι, με τον οποίο αναμένεται να υπογράψει Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, με αιχμή την άμυνα, την οικονομία και τον ευρωπαϊκό συντονισμό.

BEST OF TOTHEMAONLINE