ΠΟΛΙΤΙΚΗ

To PKK δείχνει η Τουρκία για την επίθεση στην Άγκυρα

To PKK δείχνει η Τουρκία για την επίθεση στην Άγκυρα

Προδοτική επίθεση χαρακτηρίζουν οι τουρκικές εφημερίδες στα πρωτοσέλιδά τους σήμερα την επίθεση στην καρδιά της Άγκυρας, με στόχο τον τουρκικό στρατό, ο απολογισμός της οποίας είναι 28 νεκρούς και 61 τραυματίες.

Πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι η εκτίμηση αρχών ασφαλείας είναι πως πίσω από επίθεση είναι το ΡΚΚ, το οποίο εκδικείται την Άγκυρα εξαιτίας των επιθέσεων της Τουρκίας εναντίον του PYD στη Συρία. Πάντως μέχρι στιγμής καμιά οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη, ούτε και υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τις υποψίες των αρχών ασφαλείας. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο, έστω και μικρό, να βρίσκεται πίσω από την επίθεση το Ισλαμικό Κράτος.

Οι ίδιες πηγές των τουρκικών ΜΜΕ αναφέρουν επίσης ότι οι αρχές ασφαλείας έχουν ήδη καταλήξει στην ταυτότητα του βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος οδηγούσε το παγιδευμένο αυτοκίνητο. Πρόκειται για τον συριακής καταγωγής Σαλίχ Νετσάρ, η ταυτότητα του οποίου βρέθηκε από τα δαχτυλικά του αποτυπώματα.

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη ασφαλείας υπό τον Τούρκος Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην οποία συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και η επίθεση στην Άγκυρα.

Συμμετείχαν ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο αρχηγός του τουρκικού στρατού Χουλούσι Ακάρ, ο Υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλάν, ο αρχηγός ΜΙΤ και άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι. Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέβαλε το ταξίδι του στο Αζερμπαϊτζάν. "Δοκιμάζουν την υπομονή μας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με τα πιόνια που πραγματοποίησαν την επίθεση και τις δυνάμεις που βρίσκονται πίσω τους", δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Σε γραπτή του ανακοίνωση χθες το βράδυ ο Τούρκος Πρωθυπουργός ο οποίος ανέβαλε την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες ανέφερε: "Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ στο θέμα των τρομοκρατικών οργανώσεων. Αυτοί που πραγματοποίησαν και ενεθάρρυναν αυτή την απεχθή επίθεση δεν θα πετύχουν το στόχο τους".

Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς είπε ότι το συντομότερο θα αποκαλυφθεί ποιος ή ποιοι είναι πίσω από αυτή την επίθεση.

Πάντως έπειτα από την επίθεση στην Τουρκία άρχισαν τα προβλήματα στην πρόσβαση τόσο στο Facebook όσο και στο Twitter.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top