ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ιδιωτικοποίηση της Cyta ισοδυναμεί με ξεπούλημα

Η ιδιωτικοποίηση της Cyta ισοδυναμεί με ξεπούλημα

Οι εργαζόμενοι στη Cyta γνωρίζουν ξεκάθαρα πλέον ότι η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού ισοδυναμεί με ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα ιδιωτικά συμφέροντα γι’ αυτό ενωμένοι βάζουν τις δικές τους προτεραιότητας και αντιδρούν για να αποτραπεί, γιατί τους ενδιαφέρει ο Οργανισμός και το δημόσιο συμφέρον, αναφέρει η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ-ΑΤΗΚ.

Σε σημερινή ανακοίνωση, η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ-ΑΤΗΚ αναφέρει ότι το 2000 ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου “έλεγε παραστατικά στους εργαζόμενους της Cyta ότι ο Οργανισμός είναι όπως ένας αθλητής που τρέχει με βαρίδια και δεν μπορεί να ανταγωνισθεί του υπόλοιπους” και “έκτοτε η Cyta μπήκε στον ανταγωνισμό και προσέφερε στο Κράτος μαζί με τα κέρδη του 2015 πέραν των €800 εκατομμυρίων”.

“Σήμερα θυσιάζει τα €70-€100 εκατομμύρια κέρδη το χρόνο για να μην πληρώσουμε δήθεν τη διαφορά του επιτοκίου της δόσης που άλλωστε, όπως λέει και ο (Υπουργός Οικονομικών) Χάρης Γεωργιάδης δεν τη χρειαζόμαστε”, αναφέρει.

“Ακόμα και αν δανειστούμε €400 εκατομμύρια, κτίζονται περισσότερα σχολεία με τα €12 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ή με τα 100 εκατομμύρια κέρδη που θέλει να χαρίσει στους `επενδυτές`”, διερωτάται η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ-ΑΤΗΚ.

Επίσης, διερωτάται “τι πρέπει να πιστέψουμε τις `δεσμεύσεις` του κ. Αναστασιαδη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τις δηλώσεις του κ. Χάρη Γεωργιάδη ότι δεν είναι εισπρακτικό το θέμα αλλά εφαρμογής της νεοφιλελεύθερης οικονομικής φιλοσοφίας, ή του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ότι μας συμφέρει ο Στρατηγικός Επενδυτής”.

Σύμφωνα με τη ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ-ΑΤΗΚ, ποτέ οι εργαζόμενοι στη Cyta “δεν είπαν αν θα ψηφίσουν ή όχι τους οποιουσδήποτε αλλά ζητούν από όλους να τοποθετηθούν τώρα ξεκάθαρα”.

“Αργότερα οι πολίτες θα κρίνουν τον καθένα και τη στάση που τήρησε”, καταλήγει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα μαθήματα από τις δύο παραβολές και τα έθιμα της ημέρας

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αλαλούμ με σκόνη, θερμοκρασία που ανεβαίνει και… βροχές – Ίσως και χαλάζι



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top