ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε θεραπευτικά κέντρα οι νεαροί συλληφθέντες για ναρκωτικά

Σε θεραπευτικά κέντρα οι νεαροί συλληφθέντες για ναρκωτικά

Το νέο πρωτόκολλο που διέπει τη Διαδικασία για Παραπομπή Νεαρών Συλληφθέντων από την Αστυνομία Κύπρου-Υ.ΚΑ.Ν. σε θεραπευτικά κέντρα των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας και σε άλλα μη Κρατικά θεραπευτικά κέντρα, υπέγραψαν την Τετάρτη η Αστυνομία, το Υπουργείο Υγείας και οι Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Αστυνομίας, το πρωτόκολλο απευθύνεται σε νέους και νεαρούς ενήλικες, 14 μέχρι 24 χρονών, που συλλαμβάνονται για πρώτη φορά από την Υ.ΚΑ.Ν. ως συνέπεια της χρήσης.

Οι νεαροί συλληφθέντες παραπέμπονται από την Υ.ΚΑ.Ν. σε θεραπευτικά κέντρα. Η φιλοσοφία που διέπει το Πρωτόκολλο, είναι η προσφορά στον ευάλωτο πληθυσμό των νεαρών παραβατών, σε ένα πρώιμο στάδιο, μιας βραχείας, συγκεκριμένης και εν μέρει προαιρετικής επιλογής, να διευρύνουν τις γνώσεις τους, να προβληματιστούν, να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους έναντι της χρήσης και να μετριάσουν τις νομικές συνέπειες των πράξεων τους, με την έγκριση του Γενικού Εισαγγελέα.

Όπως αναφέρεται, η νέα πρόνοια του Πρωτοκόλλου αφορά τη συμπερίληψη και των μη κρατικών θεραπευτικών κέντρων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Μονή Αββακούμ: «Σφραγισμένα χείλη» από την Ανακριτική Επιτροπή - «Ελπίζω να μην σκεφτούν κάτι τέτοιο» η τοποθέτηση Βαβούσκου

Δεν έχουν καμία απάντηση για το Υπόμνημα γενικότερα, που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου και ούτε για το δεδικασμένο από τις αποφάσεις που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ταμασού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top