ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέος πόλεμος στον ΟΣΕΛ! Με το έτσι θέλω «παύουν» τον Μιχαηλίδη που απαντά: «Ο ευσεβής τους πόθος παραμένει ανεκπλήρωτος»

Νέος πόλεμος στον ΟΣΕΛ! Με το έτσι θέλω «παύουν» τον Μιχαηλίδη που απαντά: «Ο ευσεβής τους πόθος παραμένει ανεκπλήρωτος»

Την παύση του Τάσου Μιχαηλίδη από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας (ΟΣΕΛ) αποφάσισε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας για «τις συνεχιζόμενες ενέργειές του σε βάρος του ΟΣΕΛ.

Ο κ. Μιχαηλίδης με ανακοίνωση του επισης κάνει λόγο για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και τη δημιουργία εντυπώσεων. Πρόκειται όπως τονίζεται στην απαντητική επιστολή για μια προσπάθεια, υποκινούμενη από καθαρά εκδικητικά κίνητρα

«Παραμένω καθόλα εντός του ΟΣΕΛ»

Με σκληρή γλώσσα απαντά στη διευθυντική ομάδα του ΟΣΕΛ ο Τάσος Μιχαηλίδης, με επιστολή που υπογράφει ως Ιδρυτικός Μέτοχος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. Αναφερόμενος σε εξόφθαλμη προσπάθεια παρεμπόδισης της πρόσβασής του σε πληροφορίες που σχετίζονται με καταγγελίες στις οποίες έχει προβεί εναντίον μερίδας διευθυντών της εταιρείας, ο κ. Μιχαηλίδης αμφισβητεί σχετική ανακοίνωση που τον θέλει «εκτός ΟΣΕΛ».

Αυτούσια η επιστολή του Τάσου Μιχαηλίδη

«Χρησιμοποιώντας προσφιλείς τους μεθόδους με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και τη δημιουργία εντυπώσεων, η γνωστή «ομάδα ΟΣΕΛ» σπεύδει να ανακοινώσει την παύση μου από το ΔΣ της Εταιρείας, υπό τον φαιδρό τίτλο «Εκτός ΟΣΕΛ ο Τάσος Μιχαηλίδης».

Προς σωστή ενημέρωση σημειώνω ότι παραμένω καθόλα εντός του ΟΣΕΛ ως ένας εκ των Ιδρυτικών του Μετόχων κι έτσι ο ευσεβής τους πόθος παραμένει για άλλη μια φορά ανεκπλήρωτος. Όσον αφορά στο θέμα της παύσης μου με «ομόφωνη απόφαση Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων», αναφέρω ότι ως Μέτοχος Τάξης Α’ ουδέποτε συμφώνησα με παύση μου, στηριζόμενη σε προφάσεις εν αμαρτίαις και υπόγειες συναλλαγές ανάμεσα στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ. Οι τακτικές αυτές είναι το επισφράγισμα της εξόφθαλμης προσπάθειας παρεμπόδισης της πρόσβασής μου στα αρχεία του ΟΣΕΛ, για να με απομακρύνουν από πληροφορίες που τους εμπλέκουν σε σοβαρά ποινικά αδικήματα. 

Η εν λόγω προσπάθεια, υποκινούμενη από καθαρά εκδικητικά κίνητρα, είναι άμεσα συνυφασμένη με καταγγελίες στις οποίες έχω προβεί για  σοβαρότατα ποινικά αδικήματα στα οποία εμπλέκεται μερίδα Διευθυντών της Εταιρείας. Υπενθυμίζω ότι ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΔΣ, Ιορδάνης Ιορδάνους και Κυριάκος Κυριάκου είναι υπόδικοι και βρίσκονται ενώπιον Δικαστηρίου με «βαρύ» κατηγορητήριο –υπόθεση η οποία όντως πλήττει τη φήμη και τα συμφέροντα της Εταιρείας. Χαιρετίζω, πάντως, το γεγονός ότι επιτέλους αποφάσισαν και δηλώνουν ότι θα σεβαστούν τις δικαστικές διαδικασίες και θα «αναμένουν με υπομονή» την έκβασή τους, παρόλο που και στο σημείο αυτό σκόπιμα παραπλανούν σε σχέση με το τι βρίσκεται ενώπιον του Δικαστηρίου στις 22 Φεβρουαρίου.

Προς απάντηση της μομφής περί εκ μέρους μου «έλλειψης προσπάθειας συνεργασίας», σημειώνω ότι η συνεχιζόμενη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού προέρχεται από δικό τους πείσμα και δικές τους ενέργειες, με τις οποίες συνεχίζουν να παρεμποδίζουν την επανέναρξη των δρομολογίων του Σταθμού Αρεδιού.

Καταλήγω υπογραμμίζοντας ότι η ανακοίνωση τεχνηέντως περιορίζεται στα περί παύσης μου και δεν υπεισέρχεται στο θέμα της αντικατάστασής μου,  καθότι ως γνωρίζουν η θέση μου δεν μπορεί να παραμείνει κενή και ο μόνος αρμόδιος για διορισμό αντικαταστάτη μου παραμένω εγώ ο ίδιος. Σε κάθε περίπτωση, ως Ιδρυτικός Μέτοχος και ασκώντας το δικαίωμά μου να διορίζω πάντοτε τον ένα από τους οχτώ Διοικητικούς  Συμβούλους Τάξης Α’ Μετόχων, σύμφωνα με τον κανονισμό 81 του Καταστατικού, έχω διορίσει τον Τάσο Μιχαηλίδη ως Μέλος του ΔΣ του ΟΣΕΛ, προς απογοήτευση αυτών που διακαώς επιθυμούν τον εξοστρακισμό μου από την Εταιρεία.»

Νωρίτερα σήμερα (18/02/2016), ο ΟΣΕΛ γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του «ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων» για παύση του Τάσου Μιχαηλίδη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο ΟΣΕΛ ακολούθησε κατά γράμμα τις πρόνοιες του καταστατικού του και της σχετικής νομοθεσίας και έθεσε εκτός τον Τάσο Μιχαηλίδη, έχοντας διαπιστώσει ότι «επιδιώκει την καταστροφή της εταιρίας με τη διάπραξη ενεργειών που προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν μεγάλη ζημιά και απώλεια στον ΟΣΕΛ, πλήττοντας τη φήμη και τα συμφέροντα της εταιρίας και εκθέτοντας την στην αναθέτουσα αρχή που είναι το κράτος». Περαιτέρω, σημειώνεται, το σύνολο των μετόχων διαπίστωσαν έλλειψη κάθε προσπάθειας συνεργασίας του Τάσου Μιχαηλίδη με τα άλλα μέλη του ΔΣ, Διευθυντές και μετόχους της εταιρίας και συνεχή πρόκληση προστριβών μαζί τους.

Ο ΟΣΕΛ θα αναμένει επίσης, όπως αναφέρει, με υπομονή τη διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου στις 22 Φεβρουαρίου που θα εξετάσει την αίτηση του ΟΣΕΛ για παρακοή του δικαστικού διατάγματος από τον Τάσο Μιχαηλίδη.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top