ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχία για τα χρονίζοντα προβλήματα των νοσηλευτηρίων

Ανησυχία για τα χρονίζοντα προβλήματα των νοσηλευτηρίων

Ο ΠΑ.ΣΥ.Ν.Μ εκφράζει ανησυχία για τα χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών, σε επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη, εκφράζει ανησυχία για το γεγονός ότι τα προβλήματα που εγείρονται από τους συνδικαλιστικούς φορείς χρονίζουν, δημιουργώντας αλυσιδωτά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των κρατικών νοσηλευτηρίων τόσο σε διοικητικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο, ως αντικείμενο συζήτησης και διαβουλεύσεων χωρίς θετική κατάληξη.

Οι νοσηλευτές και οι μαίες, σημειώνεται, διεκδικούν και αξιώνουν δίκαιη, ισόνομη και ισότιμη εργασιακή και διεπιστημονική μεταχείριση μέσα από τη συμμετοχή τους στην παροχή υπηρεσιών υγείας, στην ανάπτυξη και προώθηση προγραμμάτων, στην υιοθέτηση πρωτοκόλλων, στην καθιέρωση μεθοδολογικής καταγραφής της ποιότητας υπηρεσιών υγείας, στην εφαρμογή σχεδίων φροντίδας και βελτίωσης των δομών κ.α, ειδικά μέσα στα πλαίσια του προτεινόμενου Γε.Σ.Υ. και της αυτονόμησης/αναδιοργάνωσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Οι μισθολογικές απολαβές των Νοσηλευτών και των Μαιών, υποστηρίζει ο Σύνδεσμος, “θα πρέπει να είναι αξιοπρεπώς συγκρίσιμες με όλα τα άλλα συναφή επαγγέλματα εντός και εκτός υπηρεσιών υγείας, να συνάδουν με το πανεπιστημιακό επίπεδο της εκπαίδευσής τους και του επαγγελματισμού τους, αντικατοπτρίζοντας την αντικειμενική αξία της εργασιακής τους συμβολής στις υπηρεσίες υγείας της χώρας μας”.

Οι νοσηλευτές και οι μαίες, αναφέρεται στην επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, έχουν επιδείξει υψηλό βαθμό κατανόησης και διάθεση συνεργασίας, σε σημείο που αυτό να αγγίζει τα όρια της ανέχειας, στις κατά καιρούς υποσχέσεις για επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του τομέα της υγείας, αλλά και κατανόηση και συνεργασία ως προς την εξυγίανση των δημόσιο-οικονομικών δαπανών που επήλθαν με αποκοπές μισθών και αποζημιώσεων.

Επαναλαμβάνουμε, σημειώνεται, ότι “η όποια οικονομική εξυγίανση επιχειρείται από τα όργανα της πολιτείας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει αιτιολογικό ή ελαφρυντικό έρεισμα στην απαξίωση, μείωση, υποβάθμιση και καθαίρεση του κύρους θεσμοθετημένων και κοινωνικά καθιερωμένων επαγγελμάτων όπως αυτών της Νοσηλευτικής και της Μαιευτικής.”

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top