«Εκπαίδευση και Καριέρα 2016» - Δείτε πότε και τι θα δείτε

«Εκπαίδευση και Καριέρα 2016» - Δείτε πότε και τι θα δείτε

Άνοιξε τις πύλες της η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση Κύπρου την Παρασκευή (19/02) αυτή τη φορά για την παραδοσιακή πλέον έκθεση «Εκπαίδευση και Καριέρα 2016».

Η έκθεση θα έχει διάρκεια τρεις μέρες και το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής:

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016: 08:30 — 13:30 & 16:00 — 21:00

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016: 14:00 — 20:00

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016: 14:00 — 20:00

Διπλός είναι ο στόχος της Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης, από τη μια η ορθή πληροφόρηση του κοινού και από την άλλη η ενίσχυση των προσπαθειών για αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του τόπου, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής στα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιείται στη Λευκωσία.

Ο Υπουργός Παιδείας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, είπε ότι «η σημαντική αυτή δράση συμβάλλει στην προώθηση της Κύπρου ως περιφερειακού εκπαιδευτικού και ερευνητικού κέντρου, το οποίο μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για ακαδημαϊκούς και φοιτητές από το εξωτερικό».

Γενικότερα, συνέχισε, «η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση Κύπρου: `Εκπαίδευση και Καριέρα 2016` έχει στόχο να καταστεί πύλη, μέσω της οποίας τα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τόσο της Κύπρου όσο και του εξωτερικού, θα προσφέρουν προς τους υποψήφιους φοιτητές όλη την απαραίτητη ενημέρωση για τα προγράμματα σπουδών που διαθέτουν, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν τις καλύτερες επιλογές για τον εαυτό τους».

Ταυτόχρονα, τα ίδια τα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν το έργο τους, να ενημερώσουν και να προσελκύσουν υποψήφιους φοιτητές.

Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι «μέσα στο πλαίσιο των σκοπών και των ειδικών στόχων της Έκθεσης, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση και στον τομέα της επαγγελματικής αποκατάστασης των νέων γιατί το ευαίσθητο αυτό θέμα αποδεδειγμένα απασχολεί τους απόφοιτους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και γενικότερα τους νέους της Κύπρου».

Πρόσθεσε ότι «παράλληλα, δίνεται μία καλή ευκαιρία σε υπηρεσίες εξεύρεσης εργασίας να προβάλουν το εύρος των δραστηριοτήτων τους ενώ οι γονείς, οι μαθητές, και άλλοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από αρμόδιους φορείς για τα κυπριακά, ελλαδικά και άλλα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του εξωτερικού, αλλά και για θέματα που αφορούν τις προοπτικές απασχόλησης, τόσο στον τόπο μας όσο και στην Ευρώπη».

Τέλος, ο κ. Καδής, ευχαρίστησε «το British Council Cyprus, που συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά σε αυτήν τη διοργάνωση, με αντιπροσωπεία 40 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και το Σύνδεσμο Συντονιστών Erasmus, το ΚΕΒΕ, την ΟΕΒ και το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου, γιατί με την πολύτιμη βοήθειά τους και την ενεργό εμπλοκή τους συμβάλλουν και φέτος στην υλοποίηση αυτού του θεσμού».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Η συντριπτική πλειοψηφία στηρίζει τις πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης στην Κυπερούντα, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Δημοκρατία, έτσι ώστε να φέρει κοντά τους γείτονες της εκεί όπου υπάρχουν διάφορες μεταξύ τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE